0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

TOPIĆ: Da uđemo u Evropu i osvojimo Kup

Objavljeno: 21.10.19 u 12:45

Uhvatili su se za glavu navijači Vojvodine i zastao je dah pristalicama Čukaričkog u 72. minutu utakmice 12. kola Super lige Srbije između ova dva tima, kada je mladi 18-godišnji omladinski reprezentativac Srbije iz redova Voše Mirko Topić uputio udarac ka golu domaćina sa preko 20 metara, a lopta, umesto mreže, pogodila stativu gola Beograđana.

Ipak, taj šut, ali i sveukupan utisak koji je ostavio tokom 90 minuta na Banovom Brdu, pokazatelj su da Topić poseduje neosporan fudbalski talenat i da, ako nastavi pravilno da se razvija, može da izraste u igrača dostojnog neke od najjačih liga u Evropi.

Nakon što su se slegli utisci sa utakmice, on ističe da nije nezadovoljan osvojenim bodom, kao ni igrom koju su prikazali crveno-beli.

– Mislim da je viđen pravi derbi kola i da je, bez obzira na to što su izostali pogoci, utakmica opravdala očekivanja gledalaca. Doduše, mi smo obazrivo i malo više defanzivno ušli u meč, jer nam je bilo važnije to da ne primimo gol. Ipak, imali smo svoje šanse i ostaje žal što ih nismo iskoristili, pogotovo taj moj šut dvadesetak minuta pre kraja meča. No, mislim da smo na terenu ipak ispunili sve ono što je šef tražio od nas i zato ne možemo biti nezadovoljni – kaže Topić.

Njemu je ovo bio prvi put ove sezone da je odigrao svih 90 minuta na nekom meču, iako je u startnu postavu uvršten tek nakon što se razboleo Marko Đurišić (22), bukvalno nekoliko sati pre početka utakmice.

– Da, pomalo iznenada sam se našao u startnoj postavi i to po prvi put ove sezone. Imao sam malu tremu, ali pozitivnu, a sada kada saberem utiske, mislim da mogu biti zadovoljan svojim nastupom. No, to je sada već iza nas i zato se okrećem onome što sledi – napominje Topić.

Ono što najpre sledi jeste meč osmine finala Kupa Srbije protiv Sinđelića, u sredu od 18 sati na „Karađorđu“.

– Nema potrebe da naglašavam da ćemo i na tom meču ići na pobedu i da nam je prolazak dalje jedini cilj i obaveza. Još pre početka sezone, rekao sam da bih voleo da izborimo plasman u Evropu i da osvojimo Kup i za sada jako dobro idemo ka ostvarenju tih ciljeva. Naravno, da bismo u tome uspeli, moraćemo igrati barem jednako dobro kao do sada, a lično ne sumnjam da će tako i biti – istakao je Topić.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter