0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILOJEVIĆ: Ne verujem da je Totenhem u krizi! ‘Bunja’ me je doveo u Zvezdu, neukusno je pričati o rasizmu!

Objavljeno: 21.10.19 u 21:31

Crvena zvezda sutra od 21 časova odmeriće snage sa finalistom prošlogišnje Lige šampiona ekipom Totenhema. ‘Pevci’ će na sutrašnjem meču odati počast Goranu Bunjevčeviću.

Pred utakmicu crveno-beli održali su redovnu pres konferenciju na stadionu Totenhema, a na njoj se medijima obratio Vladan Milojević koji je izneo očekivanja.

Ponoviću još jednom. Jako sam ponosan što sam trener Crvene zvezde. U budućnosti će Zvezda u biti redovno među 32 najbolja itma Evrope. Bajern i Totenhem su dve ekipe koje po samoj strukturi favoriti. Meni je žao što nemamo naše navijače, voleo bih da se i oni predstave u Londonu. Spremaćemo se kao i do sada, daćemo sve od sebe, imamo poštovanje ka svakom protivniku, ne samo prema Totenhemu, probaćemo da se nametnemo koliko nam protivnik bude dozvolio. To je moja filozofija, sve ostalo je prazna priča – rekao je Milojević 

Totenhem je imao težak period iza sebe, da li će zbog toga biti teže ili lakše igrati protiv ‘pevaca’?

– Mislim da svaki klub prolazi kroz neke periode, ne bih u ovom trenutku pridavao tome previše. Bačen je veliki akcenat na to, ja lično u to ne verujem, imaju odličan tim, predvodi ih gospodin Poketino, jedan od najboljih trenera sveta. Radi se o iskusnim igračima. Gledaćemo na njih kao da igraju u najboljoj formi. U svakom slučaju jedan su od najboljih timova Premijer lige. Ne bih mnogo bacao akcenat na to – rekao je Milojević. 

Goran Bunjevčević je u karijeri nastupao za Totenhem i Crvenu zvezdu, a na sutrašnjoj utakmici Totenhem će odati počast preminulom asu.

– Reći ću vam sada povodom toga, nije se o tome toliko pričalo. Prvi put ću sada reći pred novinarima. Bunjevčević je bio je taj koji je dao zeleno svetlo i zaposlio me da treniram jedan tim Crvene zvezde. Bio je čovek koji mi je jako drag koga sam poznavao lično, jedan veliki zvezdaš koji je dosta toga dao klubu i srpskom fudbalu. Sam gest ekipe Totenhema pokazuje koliko je to veliki klub. To pokazuje da su tim koji vodi računa o tim stvarima – rekao je Milojević.

Veliki problem u Engleskoj je Rasizam, upitan je Milojević da li osuđuje rasne uvrede navijača širom Evrope.

Mislim da je u 21. veku pričati o rasizmu neukusno. Ja sam čovek sporta i osuđujem sve to. Sa jedne strane voleo bih da su naši navijači tu, mnogo se bolje osećamo kada su tu sa nama, sve to bi proteklo kako treba. Jednostavno, neukusno je pričati o tome, u jednoj rečenici, najoštrije osuđujem takve stvari – ističe Milojević. 

Hoće li Tomane dobiti šansu od prvog minuta upitan je Milojević.

– Meni ne fali nijedan igrač nisam iz te filozofije. Prošli put zbog povreda protiv Olimpijakosa nije bio Pavkov, to su sastavni delovi jedne utakmice, ne bih voleo da o tome pričam. Što se tiče prekida i drugih segmenata, znamo da su svi prekidi na ovom nivou jako bitni, možda jedan korner, aut… probaćemo da sprovedemo svoj plan, imate protivnika koji je kvalitetan. Ponekad nešto ne zavisi samo od nas, najbolje bi bilo da pričamo posle utakmice – otkriva Milojević

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter