U četvrtak Mančester junajted stiže u Beograd na megdan Partizanu u Ligi Evrope, a tabloid ‘San’ već podgreva atmosferu.

Malo treba Britancima da o Srbima pišu kao večitim lošim momcima. Tako je i sada kada Mančester junajted stiže u Beograd na megdan Partizanu. ‘San’ je pokušao da priču skrene na rasizam i navodno ‘pakao’ koji čeka fudbalere ‘crvenih đavola’ u Humskoj. Savo Milošević je odmah pokušao da ohladi stvar.


– Reći ću našim navijačima: veliki klub, džinovski klub, dolazi u posetu – i trebalo bi da nam bude čast što igramo protiv Mančester junajteda, prvi put od 1966. godine. Moramo da budemo ponosni što možemo da ugostimo igrače, trenere, lidere i navijače tako sjajnog kluba – rekao je Milošević navodno za ‘San’, a preneo je ‘Informer’.

Novinar ‘Sana’ pokušao je da isprovocira odgovor Save Miloševića oko rasizma i poveže sve sa dešavanjima u Sofiji od pre sedam dana. Podsetio je na ispad navijača Partizana protiv Totenhema kada su ‘Grobari’ optuženi za širenje antisemitizma, ali i na ovoletošnju kaznu zbog vređanja Mičela Donalda.

– Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave. Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola. Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno. Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda. Ako sam, kao Srbin, pokazao maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival – rekao je Savo Milošević.

Prljava igra Britanaca je počela, podsetimo Zvezda u utorak gostuje u Londonu Totenhemu, dok Partizan u četvrtak dočekuje Mančester junajted.