0
Domaći fudbal

TSC PUTUJE JAVORU: ‘Pružićemo maksimum za pobede u narednim mečevima u prvenstvu i Kupu’

Objavljeno: 18.10.19 u 16:20

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u subotu, 19. oktobra, od 18 časova, gostuju ekipi Javor-Matis u Ivanjici, u 12. kolu Superlige, sigurni da imaju snagu i motiv da pruže dobru igru, pobede i učvrste poziciju u vrhu tabele.

Na konferenciji za novinare u Bačkoj Topoli trener golmana TSC Silard Farago je podsetio da se ekipe znaju iz Prve lige, u kojoj su bili rivali prošle sezone, i ocenio da je pred TSC-om teška utakmica.

Sa Javorom smo igrali tri puta u prošlom rangu takmičenja. Njihov tim je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na prošlu sezonu, imaju jednog novog igrača i jednog povratnika. Ekipa je ostala prepoznatljiva po izuzetno visokim igračima, zbog čega ćemo morati dobro da pazimo kod prekida. Veoma poštujem ekipu iz Ivanjice i siguran sam da njihova trenutna pozicija na tabeli ne pokazuje realno stanje. Očekujem tvrdu utakmicu i siguran sam da će protivnik želeti da se pokaže u dobrom svetlu pred domaćom publikom, ali ipak verujem da sve zavisi od nas, a mi smo spremni za nastavak takmičenja – rekao je Farago.

FOTO: TSC

Centralni vezni igrač Dejan Milićević istakao je da dobro poznaje ekipu Javora i da se raduje utakmici sa starim rivalom, ali da veruje da, ukoliko TSC tim bude igrao dobro kako zna, ne bi trebalo da bude problema da upiše nova tri boda.

– Očekuje nas žestok ritam u naredne dve nedelje, igraćemo pet utakmica, četiri prvenstvene i jednu Kup utakmicu. Prva na redu je već u subotu u Ivanjici protiv naših starih znanaca iz Prve lige. Utakmica protiv Javora će sigurno biti teška jer je i njima i nama pobeda imperativ. Znamo da su jaka ekipa, ali isto tako znamo da mi igramo dobro i siguran sam da neće biti problema da pobedimo – kazao je Milićević.

Odbrambeni igrač Boris Varga je naglasio da TSC poznaje dobre, ali i loše strane igre Ivanjičana iz utakmica iz prošle sezone.

– Ekipa Javora je naš stari poznanik protiv koga će svakako biti izazovno igrati. Znamo da neće biti jednostavno suprotstaviti im se, pogotovu što igraju kod kuće i imaće pomoć svojih navijača. Ipak, mi smo kvalitetniji tim i pokazaćemo to na terenu – naglasio je Varga.

U prošlom, jedanaestom kolu, ekipa TSC je protiv Radnika na domaćem terenu doživela prvi poraz rezultatom 1:0 i trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Superlige Srbije sa 24 boda iz 7 pobeda 3 remija i jednim porazom. Protivnik TSC u ovom kolu, Javor Matis, trinaesti je na tabeli sa 9 bodova.

Utakmica TSC igraće se subotu, 19. oktobra, od 18.00 sati, na stadionu Kraj Moravice u Ivanjici.

FOTO: TSC

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter