0
Domaći fudbal

TRAŽE SAVET: UEFA traži partnera kako bi se stalo na put nameštanju utakmica

Objavljeno: 18.10.19 u 19:38

Krovna organizacija evropskog fudbala raspisala je konkurs kako bi pronašla partnera koji bi pomogao da se što bolje sarađuje sa policijom, u cilju jače borbe protiv nameštanja utakmica.

Rok koji je UEFA postavila zainteresovanima da prikažu studiju izvodljivosti ‘kako bi se ispitali načini za unapređenje fudbalskih kapaciteta za istragu i procesuiranje slučajeva nameštanja fudbalskih utakmica’ ističe 28. oktobra. Priznali su iz Evropske kuće fudbala da je u poslednjim godinama porastao problem nameštanja utakmica i da kapacitet UEFA nije porastao u skladu sa prednjom nameštanja.

Nedavno je iz tog razloga suspendovala Skenderbeg na deset godina. Unutrašnju istragu ometao je nedostatak pomoći albanskih vlasti. Aleksandar Čeferin ističe da je to od presudne važnosti kako bi projekat uspeo.

UEFA u decembru želi da izabere kompaniju ili agenciju koja će raditi na „policijskim, pravnim, ekonomskim i političkim” poljima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter