Početak velike humanitarne akcije „Igraj u Mocartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“, koja je usmerena na kupovinu preko potrebnih aparata za Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.
Prilikom potpisivanja petogodišnjeg sponzorskog ugovora Mocarta i Fudbalskog kluba Crvena zvezda najavljeno je da će partnerstvo biti mnogo više od standardnog sponzorstva i da će izroditi mnogo pozitivnih iznenađenja, ne samo za igrače Mocarta i navijače Zvezde, već i za društvenu zajednicu.

Već od petka 18. oktobra i utakmice u kojoj Zvezda dočekuje Rad od 20 časova svaki tiket odigran u Mocartu na kojem se nalazi utakmica crveno-belih predstavljaće ulaznicu za naredni meč šampiona Srbije i to za zapadnu tribinu. Karta za ovu tribinu za mečeve Zvezde inače košta 500 dinara, ali će je igrači Mocarta sa ispunjenim gorepomenutim uslovom dobiti besplatno i to tako što će pred utakmicu na blagajni, na kojoj je specijalno otvoren šalter za ovu priliku, pokazati tiket i dobiti kartu.


To u praksi znači da navijači Zvezde za svaku utakmicu u Superligi na domaćem terenu mogu da uštede 480 dinara jer je u akciji „Igraj u Mocartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“ jedini uslov za dobijanje karte da se na tiketu nalazi meč crveno-belih, dok iznos uplate nije bitan.

U ovom slučaju najbitnije je da će za svaku ulaznicu koju Crvena zvezda na ovaj način pokloni, Mocart donirati 500 dinara u humanitarne svrhe! Dakle, ako na utakmicu protiv Rada 1.000 navijača dođe na blagajnu stadiona „Rajko Mitić“ i pokaže tiket iz Mocarta sa ispunjenim uslovom, kompanija Mocart doniraće 500.000 dinara u humanitarne svrhe. I tako za svaki meč Zvezde u Superligi do kraja jesenjeg dela sezone!

Početkom decembra, odnosno posle utakmice Zvezda – Spartak Subotica, dobićemo ukupnu sumu koja će biti donirana Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju pri Kliničkom centru u Nišu. Predani doktori iz ove zdravstvene ustanove svakodnevno vrše komplikovane zahvate kojima neretko spasavaju živote najmlađih pacijenata, a jedan deo opreme je dotrajao i neophodno je da bude zamenjen. Mocart i Crvena zvezda rešili su da pomognu – kompletna prikupljena suma u ovoj akciji biće iskorišćena za kupovinu novih aparata koji će pred Novu godinu biti donirani Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović nije krio zadovoljstvo zbog saradnje koja će pomoći Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

Izuzetno mi je zadovoljstvo zbog još jedne humanitarne akcije u nizu u kojoj Crvena zvezda kao klub učestvuje. Sada, u saradnji kompanijom Mocart, možemo još više da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Uveren sam da će zvezdaši prepoznati važnost ove akcije, da će iskoristiti priliku da okušaju sreću na tiketu, da odgledaju Zvezdinu utakmicu i pomognu našim najmlađima. Crvena zvezda početkom oktobra donirao je u opremi Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 100.000 evra. Ponosan sam što nastavljamo u istom maniru – poručio je Svetozar Mijailović.

Na reči predsednika Crvene zvezde nadovezao se Borjan Popović, direktor sektora Korporativnih komunikacija u Mocartu:

– Naša kompanija je i do sada imala dobru saradnju sa Crvenom zvezdom, a ona je intenzivirana od potpisivanja ugovora o petogodišnjem sponzorstvu. Prilikom potpisivanja tog ugovora rekli smo da planiramo da naš odnos bude više od običnog sponzorstva i danas smo ponosni što možemo da najavimo početak velike zajedničke humanitarne akcije – Igraj u Mocartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci. Ovoga puta pomoći ćemo Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu kupovinom neophodnih aparata za lečenje dece. Zahvalio bih Crvenoj zvezdi i gospodinu Mijailoviću što zajedno s nama učestvuju u ovoj akciji kojom želimo da pokažemo da je društveno odgovorno poslovanje i humanost na samom vrhu lestvice prioriteta i da smo uvek spremni da pomognemo. Takođe, zahvaljujem i prof. dr Slavković za sve što Klinika na čijem je čelu čini za našu decu. Nadam se da će im donacija pomoći da postižu još bolje rezultate kao što im želim da imaju što manje posla – istakao je Popović.

Niš je zvezdaški grad i zato je Anđelka Slavković, rukovodiocu Dečije klinike za ortopediju i hirurgiju u Kliničkom centru Niš istakla zadovoljstvo zbog ove akcije.