7
Domaći fudbal

SVI UPLAĆIVALI ‘IZ DVOJKE U KECA’: Nova nameštena utakmica u srpskom fudbalu, FSS pokrenuo istragu!

Objavljeno: 16.10.19 u 17:12

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je istragu protiv klubova koji su optuženi da su namestili utakmicu 14. kola Prve lige Srbije.

Radi se o Smederevu i Kabelu koji su u ponedeljak odigrali meč u kom je domaćin slavio rezultatom 2:1, iako su Novosađani vodili sa 1:o na poluvremenu.

U drugom delu meča viđeno je nekoliko Disciplincima ‘interesantnih’ situacija koje su privukle pažnju nadležnih organa zaduženih za regularnost u FSS, prenosi ‘Blic’.

Takođe se navodi da su sumnjive bile izmene Kabela, kada su zamenjeni Nebo Siril Izučukvu Junior i Stefan Petrović, a u igru ušli Aleksa Vujić i Milan Srbijanac.

Potom je Smederevo izjednačilo u 58. minutu usled loše reakcije odbrane gostiju. Potom je Kabel ostao sa igračem manje zbog istrošenih svih izmena i u 74. minutu je došlo do preokreta, posle još jedne nesvakidašnje reakcije odbrane Kabela.

Bile su primetne i opale kvode na prelaz, kao i masovne uplate na igru ‘iz dvojke u keca’.

Sankcije bi mogle da budu drakonske, ukoliko se dokaže da je meč zaista bio namešten.

0
0

7 Komentara

  1. Ja mislim da u nasem ding dongu bas kao i u rangu ispod ima toliko namestaljki da ih ne mozemo prebrojati. Svi do jednoga rade to i radice sve dok ne budemo imali ozbiljan fss,ozbiljno tuzilastvo i kriminalistiku koja ce se baviti time na najnormalniji nacin. Ne da nekome smesta,da gleda kroz prste nego da se drze zakona i da svi dobijaju kazne po zasluzi. Kada toga bude bilo namestanja ce automatski prestati.Ovako,mi u FSS imamo nestrucne ljude koji su i sami skloni namestanju,saradnji sa menadzerima i ostalo,tako da ne vidim ni jedan razlog zbog kog bi se nesto u nasem laznom fudbalu promenilo.Ko zna od kada traju ta namestanja.Setimo se samo 7-8 godina unazad kada su mnogi sportisti poput Dmitrovica,Pejovica,Brane Ilica,Asprogenisa,Emeghare,Pjera Boje,Mateusa,Bojana Radovanovica i ostalih javno tvrdili da Partizan namesta.Da se tu htelo raditi po zakonu danas ne bi imali to sto imamo.Ali svi su se pravili blesavi,neki od ovih ljudi dobijali su pretnje i sve je ostalo na tome.Takodje sama neregularnost takmicenja je takodje pocela od Partizana jer ne mozete mi ni jedan primer navesti gde jos u svetu ima da predsednici nekih klubova ujedno obavljaju funkciju u upravi kluba protiv kojeg igraju u prvenstvu.Hajduk Kula,Metalac,Borca,Banat samo su od nekih koji su imali predsednika koji su istovremeno bili clanovi uprave Partizana.Tole Karadzic je takodje imao duplu funkciju,predsednik FSS-a i clan upravnog odbora Partizana.Dakle jos tada je bilo neregularnosti ali niko nije zeleo tome da stane na put.Prosle godine su takodje bile navodno neke amestene utakmice u nasem prvenstvu i FSS izadje i kaze da ce da ih kazni novcano.Pa to nema nigde.Automatski izbacis u najnizi rang pa da vidis sto ce neko da namesta ali ne,kod nas to ide ovaj zna ovoga,on onoga,onaj ce da sredi kod ovoga,ovi imaju navijace,pa sta bi bilo prvenstvo bez njih i tako do besvesti.Inace sto se padanja kvota tice,padaju na mnoge utakmice pa nista.Kazu da to nema veze sa namestanjem iako u 90% slucajeva pobedi onaj na koga je kvota pala. Na primer Astana-Partizan,prvo je bilo 1.8 na Astanu a 3.85 na Partizan da bi kasnije Astana postala autsajder a Partizan favorit ali kazu da je to zato sto je Astana odustala od toga da igra u najacem sastavu vec odmarala par igraca za prvenstvo.A zanimljivo je da protiv Mancestera nisu odmarali igrace za prvenstvo. Dzaba najvaljujete namestaljke iz naseg prvenstva,sve i da jesu bile kazne nikakve nece biti osim neke simbolicne jer mi smo drzava u kojoj zakon ne postoji.Ako bude neki nebitan klub,na njemu ce se izvrsiti sila i glumiti zakon a ovako,okacite macku o rep sve.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tako to rade partizanove filijale! Je’l ono Kabel glasao isto kao i partizan protiv povećanja broja stranaca u LL ligi!? Naučili iz primera starijeg brata i njegovih prelaza iz prethodnih sezona sa Mačvom kako se to radi! Tamo oni “ pošteni “ partizani i prelazi i sklanjalice kao njihovi zaštićeni patenti!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter