0
Domaći fudbal

Foto: Twitter/Skrinšot

SKANDAL DRMA BUGARSKI FUDBAL: Predsednik saveza podneo ostavku, Bojkov sazvao hitan sastanak zbog rasizma!

Objavljeno: 15.10.19 u 16:56

Glavna tema nakon meča Bugarske i Engleske bile su rasističke uvrede domaćih navijača igračima ‘gordog albiona’, UEFA najavljuje oštre kazne, a već su vidljive posledice.

Predsednik FS Bugarske Borislav Mihajlov podneo je ostavku zbog rasističkih ispada navijača tokom meča koji je odigran u ponedeljak, a kao razlog za ostavku na sajtu FSB navodi se je ostavka’posledica nakon nedavnih tenzija’ a sam rasizam u saopštenju nije pomenut.

Nešto ranije jutros bugarski premijer Bojko Borisov je izjavio da vlada Bugarske neće finansirati FSB sve dok Mikailov ne podnese ostavku. Mihajlov je u javnosti odbacivao brige engleske o mogućim rasističkim ispadima pred meč rekavši da se takvim tvrdnjama umanjuje reprezentacija Bugarske i njeni navijači.

Ministar sporta Bugarske Krasen Kralev rekao je u izjavi za Sportal.bg da je vlada uradila puno na razvoju fudbala u Bugarskoj.

– Imao sam sastanak sa  premijerom Borisovim. Znate i sami da smo u protekle četiri godine uradili mnogo za razvoj bugarskog fudbala. Engleski fudbaleri pokazali su veliko dostojanstvo. UEFA treba da se suoči sa činjenicama, ovakva mrlja na fudbalu mora adekvatno da se reši. Rasizam i diskriminacija moraju biti izbačeni iz fudbala. Engleski kapiten Heri Kejn je preispitivao odluku UEFE o tri koraka za sprečavanje rasizma i zahteva strože kazne. Nisam siguran da li je protokol UEFA adekvatan, ali sa rasizmom se moramo boriti. – izjavio je Kralev koji je istakao žaljenje zbog targetiranja određenih igrača Engleske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter