0
Domaći fudbal

MILENKOVIĆ ZA HS: Rad u Kini je pun pogodak, izazov sam prihvatio oberučke

Objavljeno: 15.10.19 u 17:44

Došao sam sa Kristićem, a posle njegovog odlaska preuzeo sam palicu i napravio rezultat, a želja je povratak u elitu – ističe bivši trener Zemuna.

Nije tajna da su za uspon fudbala u Kini zaslužni treneri iz Srbije, a sada su na glavnoj sceni velika i skupocena imena, mada dva ranga niže za rezultatski uspon Džindao Džanuna zaslužan je Dragoslav Milenković. Bivši trener u Zemunu i saradnik Milana Milanovića prihvatio je početkom godine da sarađuje sa Aleksandrom Kristićem, koji je kao trenre predvodio Crvenu zvezdu. Šef se zbog privatnih obaveza vratio kući i klub je dao poverenje mladom stručnjaku.

– Nisam mnogo razmišljao već sam nastavio misiju znajući da nije lako, ali sam se spremio za izazove koji nisu laki i zahtevaju mnogo posla ako želiš da uspeš. Usledile su pobede i onda je bilo prostora da se radi bez tenzija – kaže za HotSport Milenković.

Nekadašnji član elite na čijoj su klupi sedeli Miloljub Ostojić, Slobodan Santrač i Goran Stevanović ima poverenja u naše trenere.

– Čelnici su izneli plan da se ekipa stabilizuje i pored velikih ulaganja, ekstra budžeta za treći rang, trening kampa… rezultati nisu bili primarni, već da se uigra tim za sledeću sezonu.

Usledio je uspon na svim poljima.

Učinak od 12 pobeda, pet remija i četiri poraza je daleko od očekivanog. Ovde nema stranaca tako da priliku dobijaju mladi igrači koji se kale. Neki odlaze rang više, što je sledeća stanica za Đindao.

POpularni gasa zaslužio je sve pohvale za urađeno, treba da usledi pored novog ugovora i proglašenje za trenera godine u trećoj ligi.

Počeli smo razgovore za nastavak saradnje i generalno čeka se uskoro potpis na obostrano zadovoljstvo. Zasluge pripadaju i mojim pomoćnicima Banetu Bajiću i Vladimiru Pročikeviću, moje iskustvo iz Rada, Zemuna i Radnika je dosta značilo i kada vratim film malo unazad, rad u Kini je pun pogodak i izazov sam oberučke privatio.

Na kraju Milenković se osvrnuo na svakodnevni život daleko od Gorje Varoši.

– Uklopio sam se u novu lepu sredinu, sve je drugačije nego u Evropi, ali kao profesionalac nema mnogo vremena za uživanje. Grad je super, kao i ljudi i navijači dolaze da bodre klub – poručio je na kraju Milenković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter