3
Domaći fudbal

FOTO: FSS

KVALIFIKACIJE ZA EURO: Poljska savladala ‘orliće’, Srbija se pita u nastavku kvalifikacija!

Objavljeno: 15.10.19 u 20:31

Mlada reprezentacija Srbije, posle pobede u Sofiji, poražena je u Lođu od Poljske – 0:1(0:0)

. Za kratko vreme selektor Ilija Stolica uspeo je neke stvari da postavi na svoje mesto, a potvrda njegovog rada i karaktera koji ima ova generacija naših igrača, trebalo bi da bude u Srbiji kada nam u goste budu dolazili Rusija, Poljska i Bugarska. Sa bodovima iz tih duela, Srbija bi ponovo bila u igri za plasman na Prvenstvo Evrope koje se 2021. godine održava u Sloveniji i Mađarskoj. Odlazak na EP obezbediće prvoplasirane selekcije iz svih grupa, najbolja drugoplasiarana, a ostalih osam selekcija odlazi u baraž za preostala četiri mesta-

Utakmica kakva se i očekivala u stručnom štabu naše reprezentacije. Veoma neizvesna, fudbalskim žargonom „tvrda“, sa malim brojem pravih, izrazitih prilika. Sve u skladu sa velikim značajem duela, jer naša grupa u ovim kvalifikacijama je definitivno jedna od najujednačenijih, samim tim i najneizvesnijih.

Za razliku od meča sa Bugarskom, koji smo rešili u svoju korist, selektor Ilija Stolica je malo promešao karte, sada su od prvog minuta na terenu bili Joveljić i Stuparević, odnosno Kamenović. I delovala je Srbija ponovo dobro, imala kontrolu igre, pokazala veliku disciplinu u igri. Posle lošijeg starta (poraza u Rusiji i remija sa Letonijom u Novom Sadu) jasno je bilo da je na prvom mestu važno zadovoljiti matematiku, a ona je pre duela u Sofiji i Lođu sugerisala minimum tri ili četiri boda iz ova dva meča. Toliko je bilo potrebno da se niveliše loš start i punim plućima uđe u nastavak kvalifikacija, mečeve u kojima nam u goste dolaze i Rusija i Bugarska i Poljska.

I sve je bilo dobro do 79. minuta kada je Boguš doneo vođstvo Poljacima, ispostavilo se postavio i konačan rezultat, a selektor Stolica sve karte bacio na napad. U igru je, posle nekoliko izmena, ušao i Vlahović, koji je uz Tedića sada bio najistureniji naš igrač. Nije, ipak, bilo promene ishoda i Srbija se sada okreće važnim duelima u kojima ćemo biti domaćini.

STRELCI: 1:0 Boguš 79. Stadion: Vidzeva u Lođu. Sudija: Žoao Pineiro (Portugal). Žuti kartoni: Gumni, Klimala (Poljska), N.Petrović (Srbija).

POLjSKA: Grabara, Gumni, Valukevič, Sobočinski, Listkovski (od 74. Plačeta), Džidžek, Fila, Pestka, Jožviak, Klimala (od 90+2 Tomšik), Boguš (od 86. Višnjevski).

SRBIJA: M.Ilić, Nišić (od 60. Šehović), Pavlović, Mašović, Kamenović, L.Ilić (od 60. Birmančević), N.Petrović, I.Ilić (od 84. Vlahović), Adžić (od 72.Čumić), Joveljić (od 73. Tedić), Stuparević.

FOTO: FSS 

0
0

3 Komentara

  1. U potpunosti se slažem sa prethodnim komentatorima, sve je rečeno kao iz bukvara! Samo ima jedna sitnica a to je da su naši treneri učipovani za spor, jalov fudbal bez tempa, bez presinga! Ilija Stolica me je razočarao, verovao sam da će on doneti nešto novo, nešto bolje a kad tamo on je samo nastavak bledih Đorovića I Milovanovića! Zaista ne mogu shvatiti da naši treneri ne razumeju da se danas igra brzo, sa jednim do dva dodira na sredini, sa vertikalnim pasovima, borbeno do koske, sa presingom! Kad slušate naše trenere u intervjuima na Areni, ili čitate po novinama, reklo bi se da su popili svu pamet ovog sveta a kad treba da prenesu svoje znanje, ono je ostalo zamrznuto na nivou iz 70-tih godina!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter