0
Fudbal

FOTO: Scotish FA

KVALIFIKACIJE ZA EP: Debakl Bugarske i 700. gol Kristijana Ronalda, Ukrajina dala nadu Srbiji (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.19 u 23:10

U večerašnjim mečevima kvalifikacija za Euro 2020 pljuštali su golovi na sve strane.

Bugarska je demolirana od strane Engleske na svom terenu, Albanija je sačuvala šansu za direktan plasman na Euro 2020. dok reprezentacija takozvane države Kosovo ima realne šanse da izbori plasman na EURO. Kristijano Ronaldo je u večerašnjoj utakmici upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriji fudbala postigavši svoj 700. gol u karijeri. Ono što raduje naše navijače jeste da Srbija ponovo ima teoretske šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali joj je za to potrebno da do kraja kvalifikacija upiše dve pobede, a da Ukrajina kiksira protiv Luksemburga ili Litvanije, za šta su šanse minimalne. 

Bugarska – Engleska 0:6 (STATISTIKA MEČA) 

Na ovom meču pričaće se o svemu osim o fudbalu. Pisali smo nešto ranije o rasističkim ispadima navijača u Bugarskoj, a što se samog meča tiče Engleska je deklasirala domaću Bugarsku i ‘spakovala’ joj šest komada. Već u 7. minutu meča povela je Engleska, strelac je bio Markus Rašford, U 20. minutu strelac je bio Barkli na dodavanje Sterlinga, a u 32. minutu Kejn je proigrao raspoloženog Barklija. Napadač Totenhema nastavio je da plasira lopte kao na tacni i u trećem minutu nadoknade pronašao je Rahima Sterlinga za treći pogodak. Heri Kejn je u 69. minutu ponovo proigrao Sterlinga za 5:0, a u 85. minutu meča i sam se upisao u strelce za konačnih 6:0.

Kosovo – Crna Gora 2:0 (STATISTIKA MEČA) 

Nakon remija protiv Kosova na domaćem terenu, Crna Gora je gostovala u Prištini u okviru 8. kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Takozvana reprezentacija Kosovo sačuvala je šanse za plasman na EP pošto je sa 2:0 slavila protiv Crnogoraca koji su u kvalifikacijama osvojili samo tri boda. Rahmani je doneo prednost domaćinu u 10. minutu a Murići je u 34. minutu postavio konačan rezultat.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Francuska – Turska 1:1 (STATISTIKA MEČA) 

Prvoplasirana turska gostovala je Francuzima, u duelu koji je već sada mogao da reši mnoga pitanja nije bilo pobednika, te će današnji rivali u grupi H imati isti broj bodova 19. Francuska je do vođstva došla golom Olivijea Žirua u 76. minutu, a Ajhan je doneo izjednačenje Turskoj u 82. minutu meča.

Island – Andora 2:0 (STATISTIKA MEČA) 

U drugom meču grupe H Island je dočekao Andoru. Domaćin je slavio, a do vođstva je došao golom Sigurdsona u 38. minutu. isti igrač povisio je na 2:0 u 65. minutu meča, a imao je priliku da postigne i het-trik, ali je promašio jedanaesterac.

Moldavija – Albanija 0:4 (STATISTIKA MEČA)

Albanija je bila ubedljiva protiv fenjeraša Moldavije i rezultatom 4:0 sačuvali su šansu za mogući plasman na EP. Čikaleši je u 22. minutu doneo prednost Albaniji,a u 34. minutu bare je postigao drugi gol za goste. Traši je na proigravanje Abrašija povisio na 3:0, a tim rezultatom otišlo se na poluvreme. Manaj je u 90. minutu postavio konačnih 4:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ukrajina – Portugal 2:1 (STATISTIKA UTAKMICE) 

Nastavili su Ukrajinci sa savršenom igrom pod ‘palicom’ Andreja Ševčenka. Večeras je na ‘Olimpijskom stadionu’ u Kijevu pao šampion evrope. Jaremčuk je iskoristio odbitak nakon kornera koji je izveo Krivtsov u 6. minutu i doneo je vođstvo Ukrajini. Pobegao je Mikolenko u 27. minutu svom čuvaru i poslao je loptu do usamljenog Jarmolenka koji je izbegao ofsajd zamku. Lagano je plasirao loptu za 2:0. Situacija koja je podigla ceo stadion na noge viđena je u 70. minutu nakon pokušaja šuta portugalskog fudbalera lopta se odbila o nogu Stepanenka, a potom ga pogodila u ruku. Sudija Entoni Tejlor nije imao milosti i pokazao mu je drugi žuti karton iako namere kod Ukrajinca nije bilo. Najstrožu kaznu izveo je Kristijano Ronaldo u 72. minutu. Portugalac je večeras postigao svoj 700. gol u impresivnoj karijeri.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Scotish FA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter