Sve je podređeno da “orlovi” budu spremni za baraž koji sledi u martu, a ovo je samo još jedna provera u nizu.

Posle poraza od Portugalije bilo je jasno da Srbija kroz kvalifikacije ne može da se plasira na Evropsko prvenstvo i ostaje nada da “orlovi” kroz baraž u Ligi nacija mogu da dolete do učešća na kontinentalnom takmičenju. Večerasnje gostovanje Litvaniji u Viljnusu (20.45) je prilika za “nove” igrače da se pokažu selektoru Ljubiši Tumbakoviću, koji je prilično istumbao startni tim u odnosu na prethodne utakmice i svakako da traži adute sa ciljem da se ponovo savlada domaćin.


Izmene su na sve strane, a jedan od standardnih je uz kapitena Aleksandra Kolarova i povratnika u nacionalni tim od septembra Luku Milivojevića u odbrani trebalo da budu golman Marko Dmitrović i oporavljeni Nikola Milenković. Od starta se očekuju Marko Gobeljić i Stefan Mitrović. Spreman je Nemanja Maksimović za svoju ulogu na sredni kao i krilni igrači Filip Kostić i Nemanja Radonjić, a ispred golgetera Aleksandra Mitrovića za kreaciju igre biće zadužen Adem Ljajić. Možda selektor Ljubiša Tumbaković još nešto promeni, ali u suštini sistem ostaje isti sa pojedinim novim ulogama.

Projektovan sastav: Dmitrović – Gobeljić, Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Maksimović, Milivojević, Kostić, Radonjić, Ljajić, A. Mitrović.