Selektor fudbalske reprezentacije Srbije je pred duel protiv Litvanije u Viljnusu najveću pažnju posvetio pisanju španskog ‘Asa’ o tome da se svetio Luki Joviću.

Španci su pisali da je Ljubiša Tumbaković namerno izostavio Luku Jovića iz tima u oktobarskom okupljanju jer je posle duela sa Portugalijom navodno ‘lažirao’ povredu i nije putovao sa nacionalnim timom u Luksemburg.


Selektor ‘orlova’ je to demantovao na današnjoj konferenciji u Litvaniji, ali i objasnio.

– Nemam pravo da budem ljut, već da radim posao najbolje što znamo. Luka je mlad, a moja odgovornost ide u pravcu pedagoškog i trenerskog, čak i roditeljskog postavljanja prema mladim igračima. Luka je napravio to što ste rekli, ali ne meni nego reprezentaciji. On se javio porukom kad je otišao posle Portugala. A to što je on prijavio zahteva direktan odgovor, razgovor, a ne poruku. Da li je bio stvarno povređen? To treba da utvrde lekari, a ne ja – rekao je Tumbaković.

Zatim je selektor prebacio ‘lopticu u dvorište Jovića’ i uputio novinare da pitaju njega zašto se nije javio selektoru.

– Kad već Luka nije ovde, pričaćemo kad se vratimo. Pitajte njega da li je bio povređen i zašto se nije javio selektoru. Ali meni je ovde problem organizacija utakmice i priprema, a ne da pričam o Joviću. Pričaćemo o njemu posle utakmica, ili kad se vratimo u Beograd – rekao je Tumbaković.