0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NIKOLA LAZETIĆ: Ovakve utakmice igraćemo i u Novom Sadu

Objavljeno: 12.10.19 u 12:44

Sportski direktor FK Vojvodina Nikola Lazetić izjavio je da, organizovanjem prijateljskih utakmica sa klubovima iz jakih evropskih liga, želi da na neki način nadoknadi navijačima Vojvodine to što njihov tim ove sezone ne učestvuje u evropskim takmičenjima.

Ekspedicija FK Vojvodina sinoć je doputovala u Brešu, gde fudbalere „stare dame“ danas od 15 časova na stadionu „Orzinuovi“ očekuje meč protiv kluba iz ovog grada i člana italijanske Serije A. Prema Lazetićevim rečima, ova utakmica biće višestruko korisna za crveno-bele.

– Zadovoljni smo nastupima naše ekipe u dosadašnjem delu sezone, ali s obzirom na to da imamo ambiciju da sledeće sezone ostvarimo zapažen nastup i na evropskoj sceni, ova utakmica će nam dobro doći da vidimo gde smo u odnosu na timove koji dolaze iz mnogo jačih takmičenja od našeg. Na taj način, imaćemo jasniju sliku o vrednostima našeg tima i znaćemo u kom pravcu treba da radimo u narednom periodu – istakao je Lazetić.

Ova utakmica je dogovorena zahvaljujući prijateljstvu između njega i šefa stručnog štaba Breše Eugenija Korinija, sa kojim je svojevremeno igrao zajedno u ekipama Torina i Kjeva.

– Ima dosta klubova sa kojima razgovaramo o odigravanju prijateljskih utakmica, ali problem je u tome što klubovi iz tih najjačih liga takve utakmice zakazuju mesecima unapred i tačno znaju kako će iskoristiti svaku reprezentativnu pauzu. Sticajem okolnosti, to još uvek nije bio slučaj sa Brešom, pa smo se moj prijatelj Korini i ja o svemu dogovorili bukvalno za jedan dan – napominje Lazetić.

Prema njegovim rečima, izvesno je da će Vojvodina neke od poznatih evropskih timova uskoro dovesti i u Novi Sad.

– Velika nam je želja da neku prijateljsku utakmicu sa jakim evropskim timom odigramo i u Novom Sadu, jer želimo da na neki način omogućimo našim navijačima da uživo gledaju pravi evropski fudbal, s obzirom na to da Vojvodina ove sezone ne učestvuje u evropskim takmičenjima. Za sada, razgovori idu u dobrom pravcu i verujem da će uskoro doći i do zvaničnog dogovora, te da ćemo pred punim tribinama našeg stadiona imati pravi sportski spektakl – izjavio je Lazetić.

Sportski direktor FK Vojvodina je dodao da je ponosan na to što crveno-beli tokom pauze u prvenstvu imaju čak pet igrača u reprezentativnim selekcija Srbije i označio to kao pokazatelj da je „Vojvodina ponovo ona stara“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter