0
Domaći fudbal

ILIJA STOLICA, promocija Beograd, 07.10.2019. foto: Nebojsa Parausic

KVALIFIKACIJE ZA EP: Stuparević ulepšao debi Ilije Stolice

Objavljeno: 11.10.19 u 19:54

U 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine Srbija je u Sofiji pobedila Bugarsku 1:0.

Dobila je mlada reprezentacija Srbije novog selektora Iliju Stolicu i odmah je ‘upisala’ tri boda na nimalo lakom gostovanju u Sofiji. Ruku na srce nije ovo bila partija za pohvalu ‘orlića’, ali se pobeda na kraju piše i povratak u borbu za plasman na EP.

‘Orlići’ su prvi zapretili u 12. minutu kada je Luka Ilić bio brži od golmana Bugarske, šutirao, ali je loptu na putu ka golu izbio Hristov. Bugarska je uzvratila u 28. minutu, ali je Minčev bio neprecizan.

U 36. minutu pogrešila je odbrana čete Ilije Stolice, ali je šut sa distance lako odbranio Marko Ilić. Domaćin je veoma blizu gola bio u 53. minutu kada je Krastev pogodio stativu. Uzvratio je u 64. minutu Luka Ilić kada je takođe sa distance pogodio stativu. Dobar napad imali smo u 66. minutu Ivan Ilić je ubacio loptu, ali je zakasnio Vlahović.

Odluka o pobedi pala je u 87. minutu kada je Luka Ilić sjajno uposlio Stuparevića, a ovaj se sjajno namestio na levu nogu i pogodio sam donju levi ugao gola za 1:0. Prva tri boda ‘orlića’ u novom ciklusu kvalfikacija.

Srbija već u utorak gostuje lideru grupe Poljskoj u Lođu.

BUGARSKA – SRBIJA 0:1
Stuparević 87

Stadion: Slavije u Sofiji.

BUGARSKA: Naumov – Turitsov, Hristov, Petkov, Popov – Kotev, Jurukov, Ivanov, Minčev – Jordanov i Krastev.
SRBIJA: M. Ilić – Nišić, Marković, Pavlović, Devetak – Petrović, Birmančević (Gavrić), I. Ilić (Stuparević), L. Ilić, Adžić – Vlahović (Joveljić).

FOTO: FS Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter