Na jučerašnje reči generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatovića, odgovorio je potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić.

Podsetimo, Grobari koji su okupljeni pod imenom ‘partizanovci’ juče su protestvovali ispred Kuće fudbala u Staroj Pazovi zbog opšteg stanja u srpskom fudbalu.


Tom prilikom objavili su i saopštenje u kom su pozvali legende crno-belog kluba unutar FSS da reaguju, prevashodno na dešavanja iz prethodnog vikenda, ali je na to u večernjim satima odreagovao generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

On je navijače Partizana podsetio na dane kada je njihov klub osvajao šest uzastopnih titula, a Crvena zvezda nijednu, te da je navodno tada pitanje titule rešavano u FSS, a da danas to nije slučaj.

Na to je stigao odgovor od visokog člana uprave Partizana, potpredsednika Vladimira Vuletića, koji je podsetio na spor početkom septembra kada klubu iz Humske nije dozvoljeno da registruje još jednog slobodnog igrača, nakon dovođenja Lazara Markovića.

– Hej FSS, ovaj elokventni doktor sa severne šipke, koji istovremeno razume i shvata, još nije pojasnio po kom je pravnom osnovu (a nije ni pravnik) derogirao čl. 28. Pravilnika o registraciji, trasferu i statusu igrača, ograničavajući mu polje primene na samo jednog igrača? – napisao je Vuletić na Tviteru i potom poručio:

– Da li je to još jedan dužnosnik FSS kojem je ‘muka od Partizana’? Morao bi ovim povodom da se oglasi brzo i hitro – dodao je potpredsednik Partizana.