0
Domaći fudbal

SERBIA vs PORTUGAL Beograd, 07.09.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Srbija, Portugalija

MUČILA SE SRBIJA: Mitrović u završnici meča doneo pobedu Srbiji, Paragvaj meč završio sa igračem manje!

Objavljeno: 10.10.19 u 22:36

Na tribinama stadiona u Kruševcu Srbiju je večeras bodrilo negde oko šest hiljada ljudi. Ruku na srce, nisu imali šta ni da vide tokom većeg dela meča.

Srbija je u prijateljskoj proveri  pred gostovanje Litvaniji igrala protiv Paragvaja koji je veći deo drugog poluvremena igrao sa igračem manje, a do vođstva su Orlovi došli tek u 90. minutu golom Mitrovića.Na kraju, 1:0 za Srbiju.

Već u petom minutu imali su gosti prvu priliku. Sanabrija i Gonzales su se našli u prilici, a Sanabrija su delili santimetri od udarca ka golu. Gosti su meč počeli visokim presingom koji čini se nije odgovarao Srbiji. Tri minuta kasnije Riveros je oprobao udarac izvan šesnaesterca, ali je Rajković lako reagovao.

Igrao se 14. minutu preko Radonjića je napala Srbija po desnoj strani, ubacio je loptu u peterac, uspeli su da se odbrane gosti. Minut kasnije Mladenović je probio po boku. Najbolju priliku imala je Srbija preko Adema Ljajića u 25. minutu raspalio je loptu ka golu Fernandeza, pravo u prečku. Aleksandar Mitrović je raspalio sa ivice šesnaesterca u 36. minutu. Ponovo je Mitrović u 40. minutu bio u akciji, Proigrao je Ljajića, a on dodao Radonjiću, koji je se sapleo u presudnom momentu.

Amiron je u 42. minutu šutirao, a Rajković je bio siguran. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Riveros je promešao odbranu Srbije, a onda je zakasnio sa uklizavanjem Stefan Mitrović, na kraju dosta sreće za Srbiju.

Bez mnogo uzbuđenja u drugom poluvremenu, u 53. minutu videli smo drugi žuti karton Almirona kog je sudija Kajtazović poslao u svlačionicu. Vezni fudbaler Njukasla je probio po krilu, ušao u šesnaesterac, a nakon kontakta sa Stefanom Mitrovićem sudija je procenio da se radi o simuliranju. U poslednjih petnaestak minuta imala je Srbija terensku inicijativu. Imao je Ljajić dobru šansu u 77. minutu, a nešto pre toga nakon centaršuta su zapretili gosti. Šutirao je iz prekida Espinoza, ali je lopta na putu do gola u 82. minutu pogodila Radonjića i otišla u korner. Nakon sjajnog centaršuta Rodića Mitrović se u 90. minutu po 29. put upisao u strelce na 52 odigrana meča u reprezentaciji Srbije. 

Srbija – Paragvaj 1:0 (0:0)
(Mitrović 90)

Sudija: Nejc Kajtazović.

SRBIJA: Rajković (Rockov 86) – Miletić (od 46. Gobeljić), S. Mitrović, Kolarov, Mladenović – Maksimović, Milivojević (od 46. Lukić) – Radonjić, Ljajić, Gaćinović – A. Mitrović.

PARAGVAJ: Fernandez – Rohas, Gomez, Alonso, Riveros – Paredes (od 59. Espinoza), Horhe, Viljasanti, Almiron – Sanabrija (od 71. Leskano), Gonzales

FOTO: FSS / Nebojša Paraušić 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter