Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi dao je intervju za španski radio RAC 1 u kom je otkrio kako je 2013. godine razmišljao da napusti Barselonu i Španiju.

Mesi je ispričao da je o tome razmišljao jer su se prema njemu i njegovom ocu veoma loše odnosili. Bio je to period kada je Argentinac bio optužen za utaju poreza.


– Iskreno, u to vreme sam razmišljao o odlasku. Ne zbog Barselone već zato što sam hteo da odem iz Španije, nisam želeo da ostanem. Otvorio sam vrata mnogim klubovima, ali nisam dobio zvaničnu ponudu jer su svi znali koliko sam privržen klubu – izjavio je Mesi.

Sada je situacija drugačija i Mesi ističe da je spreman da karijeru završi u katalonskom klubu.

– Moja želja je da ostanem i igram još mnogo godina. Oduvek sam tako razmišljao i ništa se nije promenilo. Imam tu želju da karijeru završim u dresu Barselone. Posebno zbog svega što osećam prema klubu i zbog porodice, koja je zadovoljna životom ovde.

Često se priča da upravo on utiče na dovođenje igrača i transfer politiku, ali je Mesi to demantovao.

– Prošli put kad sam pričao sa predsednikom Bartomeuom bilo je u Liverpulu, ali od tada se nismo sreli. Nemam problem sa njim. Ponbekad me pita za savet oko tima i ekipe, koga bi valjalo da dovedemo, poput Nejmara ili Grizmana. Ipak, nije istina da ja odlučujem koga ćemo dovesti ili ko će nam biti trener. Mislim da je Nejmar zažalio što je napustio Barselonu, i sam je shvatio da je pogrešio. I nisam kritikovao upravu zato što ga nije ponovo dovela. Nisam bio deo pregovora – zaključio je Mesi.