3
Domaći fudbal

TERZIĆ: Došli smo da igramo fudbal, nisu nam dozvolili! Sve što kosovske institucije rade je farsa i laž!

Objavljeno: 09.10.19 u 12:24

Crvenoj zvezdi nije dozvoljen danas ulazak na Kosovo i sprečeno je odigravanje utakmice protiv Trepče.

Nakon što su autobus sa igračima i delegacija uprave kluba predvođena Zvezdanom Terzićem, generalni direktor crveno-belih stao je pred novinare.

– Došli smo da odigramo jednu utakmicu, želimo da se bavimo sportom i igramo fudbal. I pored preporuke FIFA da se meč odigra u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici Kosova nisu to dozvolili. Prišli su mi predstavnici policije Kosova kada smo došli, rekli su da nam je zabranjen ulaz na Kosovo. Na moje pitanje zbog čega, rekli su da je to odluka vlade Kosova i da oni tu ništa ne mogu. Šta da kažem drugo, došli smo da budemo sportisti, da napravimo lep događaj, praznik za narod na Kosovu. To nam je onemogućeno. Utakmica će biti odigrana sutra, negde u Beogradu. Kosovske insitucije pokazale su da je sve što oni rade farsa i laž. Bez obzira što se pozivaju da fudbal ne sme da ima granice, pokazali su da ništa nije u duhu fer-pleja – počeo je Terzić.

Terzić je pohvalio navijače Crvene zvezde. 

Što se tiče navijača, ponosan sam, pokazali su da je Crvena zvezda Srbija. Gde god ima srpskog naroda navijači Zvezde su tu – istakao je Terzić.

Terzić je istakao da ga nisu zanimali natpisi u medijima da će Crvenoj zvezdi biti zabranjen ulaz, te da crveno-beli samo žele da igraju fudbal. 

– Dobio sam i ja razne informacije, nismo mogli da se bavimo insinuacijama. Došli smo da igramo fudbal, dobili smo dopis od FIFA i UEFA gde piše da se utakmica igra u Kosovskoj Mitrovici. Svedoci smo da u Kosovskoj Mitrovici Trepča igra domaće mečeve u Zvečanu – rekao je on.

Terzić je istakao da je ovo diplomatska pobeda Srbije, FSS i Crvene zvezde. 

– Ne znam, to ćemo videti, ovo je diplomatska pobeda Srbije, FSS i Crvene zvezde, dobili smo podršku FIFA i UEFA, sve ono što smo čitali u kosovskim medijima da pokušavamo na silu da uđemo na Kosovo je bio laž, zato smo sinoć i objavili dokument u kome se vidi da imamo podršku FIFA – zaključak je Zvezdana Terzića.

Vladan Radovanović tehnički Direktor Trepče nije krio nezadovoljstvo. 

– Spremali smo se od žreba da doćekamo Zvezdu, ali ovo je više od sporta. Ostala je Kosovska Mitrovica bez spektakla. Igraće se u beogradu, sada to više nije ni važno – istakao je Radovanović. 

Sa prelaza Jarinje za HotSport – Darko Noveski 

 

 

0
0

3 Komentara

    • Po kojim to portalima čitaš maj****mune jedan. Dokle više da širite mržnju. Jasno je koja strana stvara neprijateljsku situaciju.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter