Posle performansa grupe navijača Partizana ispred Kuće fudbala u Staroj Pazovi, oglasio se generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Podsetimo, grupa koja se predstavlja kao ‘partizanovci’ je danas protestvovala zbog dešavanja prethodnog vikenda u Superligi Srbije i generalnog stanja u srpskom fudbalu.


Odgovor iz fudbalske organizacije stigao je preko Šurbatovića koji je istakao da ‘razume’ zbog čega protestvuju navijači crno-belih.

– Razumem i shvatam da navijači u Srbiji imaju utisak da se nekada o prvaku odlučivalo u SC Fudbalskog saveza Srbije – počeo je Šurbatović i dodao:

– Opšte je poznato da je ta sumnja postojala dok je predsednik FSS bio neko drugi i bilo je to zbog toga što je Partizan šest godina bio zaredom prvak, a Zvezda nijednom – izjavio je Šurbatović.

On je podsetio da je Partizan u poslednje tri godine, od mogućih šest trofeja osvojio četiri. Jednom je bio šampion i tri puta je podigao pehar za osvajača Kupa Srbije.

On je podsetio, da je u poslednje tri godine, od mogućih šest trofeja, Partizan osvojio četiri, jednom je bio prvak i tri puta pobednik Kupa.
– Crvena zvezda je dva puta bila šampion. I onda je očigledno da se odluke o tome ko će osvojiti titule i trofeje donose na terenu, a ne van njega – poručio je Šurbatović.