in , , ,

OGLASILA SE I FIFA: Evo šta kažu o odigravanju meča Crvene zvezde i trepče na Kosovu!

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Pred utakmicu Kupa Srbije u kome će Crvena zvezda gostovati Trepči u Kosovskoj Mitrovici kao odgovor na pisanje FS Kosova oglasila se i FIFA.

Već danima Albanci sa Kosova najavljuju da neće dozvoliti igračima Crvene zvezde ulazak na tlo KiM, a danas je u javnost dospeo dopis kojim FIFA obaveštava fudbalski savez tzv. države Kosovo da omogući ulaz igračima Crvene zvezde i uradi sve kako bi se meč odigrao. 

Matijas Grafštrom zamenik generalnog sekretara FIFA odgovorio je na dopis predsednika Kosova Agima Ademia.

U nastavku teksta vam donosimo dopis FIFA u celosti.

Dragi gospodine Agim, zahvaljujemo vam se za dopise poslate 1. avgusta i 18. septembra u vezi učešća određenih klubova stacioniranih u severnom Kosovu u takmičenju koje organizuje Fudbalski savez Srbije, kao i u vezi uključenja ‘FS Kosova i Metohije kao člana FSS unutar njenih statuta. Izvinjavam se zbog kasnog odgovora.

Iskoristio bih priliku da čestitam reprezentaciji Kosova i seniorskom timu, kao i plasman na do sada najbolju poziciju na FIFA rang listi.

FOTO: FK Crvena zvezda

Vezano za vaše pitanje, imajte na umu da je stanje koje ste vi opisali bilo na snazi tokom donošenja odluka na FIFA Kongresu 13. maja 2016. godine u Meksiko Sitiju. Na vaš zahtev savetu FIFA o pripajanju FS Kosova i Metohije unutar FIFA članstvo. Srbija je priložila činjenice protiv prihvatanja Kosova. Ipak, Kongres je na kraju prihvatio članstvo Kosova u FIFA, a smatramo da vezano za tu temu ne postoji razlog za dalju reviziju vašeg zahteva.

Takođe, uputili bismo vas na odluku Suda za Sportsku Arbitražu (CAS) iz januara 2017. godine (cf. 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv UEFA) Posebno na navedeno pod tačku 107 ‘Činjenica da određeni klubovi sa Severa Kosova igraju pod takmičenjima FSS-a ne potkopova autoritet Fudbalskog saveza Kosova na teritoriji koja je navedena prijavom za članstvo FS Kosovo’

FOTO: FK Crvena zvezda

Uzimajući gore navedene činjenice, želimo da ohrabrimo FS Kosova da povuče zahtev bezbednosnim snagama Kosova da ne dozvole ulazak protivniku na teritoriju Kosova kako bi meč mogao da bude odigran u navedenom roku – navodi se u saopštenju poslatom Agimu Ademiu koje je potpisao Matijas Grafštrom zamenik generalnog sekretara FIFA.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SAVO MILOŠEVIĆ: Pristupićemo meču sa Vodojažom ozbiljno! Evo šta je trener crno-belih rekao o Šehoviću!

AL’ SE NEKAD DOBRO JELO BAŠ: Vesela atmosfera u svlačionici Partizana pred Tofaš (VIDEO)