Najbogatiji klubovi Evrope bore se za svoje takmičenje zatvorenog tipa u kom ne bi bilo mesta za klubove iz istočne Evrope.

Andrea Anjeli je ponovo govorio o reformama u evropskom klupskom fudbalu, a po izveštaju novinara Nizara Kinsele prvi čovek ECA dotakao se i Crvene zvezde. On je preko Tvitera preneo izjave prvog čoveka Juventusa, ali ne samo on već i ‘Football.London’.


Prvi čovek Juventusa i ECA smatra da je velika razlika između klubva lige petice i zemalja poptu Grčke, Finske i Portugalije. Da u dva velika evropska takmičenja u četvrtfinalu od osam ekipa sedam je iz Nemačke, Francuske, Italije, Španije ili Engleske. Ponovo je da cilj ECA nije zatvaranje Lige šampiona, već samo podizanje kvaliteta, ali sa poštovanjem domaćih prvenstva, tako da se jedan Lester ne bi zaustavio na putu ulaska u Ligu šampiona, ali da bi mu trebalo pomoći da bude konstantan, a ne samo periodični učesnik. Takođe, iznet je problem Ajaksa, Seltika, Legije i Olimpijakosa koji nemaju takmičenje u kom mogu rasti i dostići ekonomski najjače timove Evrope.

Onda je na red došla Crvena zvezda, evo šta je Anjeli rekao:

– Kako možemo da oživimo veliki brend kakav je Crvena zvezda iz Beograda? To bih voleo da pita deoničare koji daju odgovor na ta pitanja. Da li je fer ili nije otpisati jedan klub samo zbog toga gde se on nalazi – postavio je pitanja i ostao nedorečen Andrea Anjeli.

Bilo kako bilo, nije mala stvar kada prvi čovek najbogatijih klubova Evrope pomene srpskog šampiona u ovom slučaju Crvenu zvezdu.