Kao što je to HotSport najavio novi selektor mlade reprezentacije Srbije je Ilija Stolica, on je danas predstavljen u hotelu ‘Radison blu’ i izdiktirao je prvi spisak.

Loš početak kvalfikacija i osvajanje samo jednog boda u duelima sa Rusijom i Letonijom doveli su do toga da samo posle dva meseca sa klupe ‘orlića’ bude smenjen Neško Milovanović. Umesto njega ustoličen je Ilija Stolica. Bivši trener Voždovca, Vojvodine i Olimpije danas je objavio svoj prvi spisak, a na njemu nema Alekse Terzića, Uroša Račića, Igora Zlatanovića i Filipa Stevanovića. Pozvani su:


Golmani: Marko Ilić (Voždovac), Dušan Marković (Rad), Đorđe Petrović (Čukarički)

Odbrana: Svetozar Marković (Olimpijakos), Zlatan Šehović (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Strahinja Pavlović (Partizan), Strahinja Bošnjak (Voždovac), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Mladen Devetak (Vojvodina),

Vezni red: Jovan Nišić (Voždovac), Erhan Mašović (Horsens), Veljko Birmančević (Čukarički), Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Luka Ilić (Breda), Ivan Ilić (Breda), Željko Gavrić (Grafičar), Luka Adžić (Anderleht), Filip Stuparević (Pribram), Nikola Čumić (Radnički Niš)

Napad: Dušan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić (Ajntraht), Slobodan Tedić (Čukarički).

– Najvažniji su rezultati u mladoj reprezentaciji i da igrači izađu u prvi plan i u A selekciju. Stolica poznaje te igrače i zato je pala odluka da ih predvodi on posle Nenada Milovanovića – istakao je sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević.

Iliji Stolici, koji je pokazao prezentaciju svoje vizije razvoja mlade reprezentacije, za pomoćnike će imati legendarne fudbalere Partizana i Crvene zvezde Sašu Ilića i Nenada Milijaša.

Saša Ilić je upisao PRO licencu u Bugarskoj i do četvrtka će se priključiti reprezentaciji, dok će Nenad Milijaš ostati u stručnom štabu Vladana Milojevića u Zvezdi, ali će pomagati i reprezentaciji, na taj način sticati iskustvo.