32
Domaći fudbal

DRAGIŠA BINIĆ: Muka mi je od Partizana, sudije mi traže da ne sude njemu!

Objavljeno: 07.10.19 u 19:35

Nekadašnji Komesar za regularnost takmičenja FSS, Dragiša Binić, reagovao je na saopštenje Partizana na temu suđenja u Superligi i poručio crno-belima da prvo srede svoje dvorište.

Podsetimo, Partizan se u ponedeljak popodne oglasio saopštenjem u kom je prozvao Sudijsku komisiju.

– Kao neko ko je duže vreme bio na vrlo odgovornoj funkciji u FSS osećam potrebu i odgovornost da posle svega što se dešava u našem fudbalu u poslednje vreme iznesem određenja mišeljenja i zaključke. Gledao sam oba meča večitih rivala ovog vikenda preko TV ekrana i mogu da kažem je za čist penal oštećena Crvena zvezda u Kruševcu, a u Humskoj Partizan za penal koji nije postojao, ali je posle Voždovac oštećen za dva jedanaesterca koja nisu dosuđena – istakao je Binić.

Kako ističe, suština je sledeća:

– Partizan je prešao sve granice dozvoljenog, odavno je iskočio van granica sportskog ponašanja i FSS mora konkretnim akcijama zaštiti takmičenja. I meni je muka više da slušam te priče o navodnim greškama, a sada i žalbama UEFA. To je samo podizanje prašine i zamajavanje javnosti. Pogledajte kako se ponašaju Vladimir Vuletić i Željko Pantić! Toj lažnoj propagandi nema kraja očigledno. Pa isti ti koji navodno danas pišu UEFA, sada se žale na to kako ih diskriminiše Savez, kada ih kazni UEFA pričaju kako ih diskriminiše evropska kuća fudbala. Klasični licemeri. Oni su uvek i u svemu žrtve, nekad Saveza, nekada UEFA, samo u zavisnosti od toga koliko i na kom polju su neuspešni.

Binić navodi da je dovoljno samo pogledati situaciju na prethodnom večitom derbiju.

– Na derbiju se najprizemnije vređa predsednik FSS i predsednik države Vučić. Upitan da to prokomentariše, prvi čovek FK Partizan kaže “pa tu su navijači, to je normalna stvar koja se dešava na tribinama”!? I šta on time postiže? Na taj način indirektno poziva navijače da nastave sa uvredama i vređanjima, ohrabruje govor mržnje na tribinama i to ne samo na adresu predsednika FSS već i predsednika države. A šta su činjenice? Da je Partizan već treću godinu u nizu nema tim koji je konkurentan za titutlu, kao ni rukovodstvo sposnobno da napravi takvu ekipu. Gde su sada na tabeli? Ali su zato šampioni da se napravi veštačka tenzija, da se manipuliše, spinuje, ma sve da se uradi samo da oni nisu krivi – kaže on.

Takođe, kako kaže Binić, javnost treba da zna da UEFA komunicira samo sa Savezima, a ne sa klubovima i da je i sa te strane priča koju poturaju iz Humske apsolutno lažna. Samo traže način da smisle alibi, ali i pripreme teren za neke buduće utakmice.

– Oni su do sada već toliko pričali i pisali o suđenju da više apsolutno ni jedan sudija ne može da im odsudi meč, a da ne razmišlja o tome da li će ga proglasiti lopovom. To je došlo dotle da njihovi navijači odlaze na vrata sudijama i to treba zaustaviti. A epilog svega je da kada im dođu bitne utakmice sudije pod tolikim pritiskom naprave propust u njihovu korist kao što je bilo u prošlom derbiju.

– Da ne pričamo o tome da se dešava da sudije bukvalno mole da ne sude Partizanu, zato što su svesni da svaka greška može skupo da ih košta. Osude i linč u javnosti koje se završavaju najgorim mogućim verbalinim napadima na svakom koraku i pitanje je momenta kada će i fizički biti ugroženi. Na terenu i van njega. Da ne pričamo kroz kakav pakao prolazi njihove porodice.

Na kraju Binić ima poruku za rukovodstvo kluba iz Humske.

– Zbog lične nesposobnosti žrtvuju ime velikog kluba kao što je Partizan kojeg nisu dostojni ni na jedan način. Štiteći sebe prave od Partizana žrtvu. Po njima svi mrze Partizan, od UEFA, preko Saveza, do rivala… A oni, eto divni i pošteni. Treba da se pogledaju u oči i počiste svoje dvorište. FSS ne bi više smeo da im bude poligon za zamajavanje ovog naroda – poručio je Binić.

0
0

32 Komentara

  1. Čovek koji ne bi smeo biti ni u jednoj sportskoj organizaciji.Nepismen,ograničen,kompleksaš i najgore,sve radi na silu .Metod izučio kad je bio kod Arkana a sad ima drugog arkana-mentora Vučka pa se gnjida usilila.Sad će zima pa će KRPELJ da se sakrije,daj bože da ga Srpski sport više niti čuje niti vidi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta reci za ovoga bolesnika? Samo jednu rec:Obilic i svima ce biti jasno sa kim ima posla, sa kojom moralnom gromadom. Ostale bljuvotine iz ovako prljavih usta necu ni da komentarisem.

    0
    0
    Odgovori
  3. Svima nam je muka, Dragisa, svima. Cim cujem „Partizan“ popijem Ranital, vise ne mogu ni filmove Bate Z. i Ljubise S. da gledam zbog njih a da ne povracam…

    0
    0
    Odgovori
  4. Ti i Koketa možete da imate kredibilnost samo kod ostrašćenih cigana. Niko ozbiljan sa iole pameti vam ne veruje. Doći će i tebi i tvojoj klapi iz rupe kraj buzdovanu jedan a onda ćete zajedno sa terzom što pre preko granice na „skijanje“ i „studije“.

    0
    0
    Odgovori
  5. …veoma je BITNO „ISPOSTOVATI“ svakkku erekciju, ops, tj. ‘reakciju’..doduse, impo***tentnu, tj. ishitrenu i …’tudjom rukom’..’napisanu’..?! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  6. Cije ti navijace prozivas gnjido,a kad je zvezda izgubila titulu i kup vas terza je sam prozivao fss i koezu,a sad ga branite od navijaca. Puu olosu i mafijo doci ce vam kraj kad tad

    0
    0
    Odgovori
  7. Eeee zato ce on ‘dobiti’..3 sendvicha s’Coolenom, a ostali „gani nek’ se buJe sa JEDNIM..’normalno’ sledovanje..?! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Majstore, ovo su situacije od zadnjih 3-4 godine. Vi ih ovoliko imate samo ovo prvenstvo. Ne kažem da se nije sudilo i za Partizan, ali nemerljivo je kada se stavi na tas ono što je nama suđeno i ono što je za vas suđeno. U derbijima je taj odnos još veći

      0
      0
      Odgovori
  8. Sta reci za ovog coveka.
    Zemljace zasto vise nisi u FSS,ako si posten radio svi posao.
    Zemljace ovde se ne radi o izgubljenoj utakmici to za nas je normalno kao i svuda u Evropi nego ko je izazvao sve te scene i navuko bes nas navijaca..
    Pricas o derbiju gde smo vas odluccili od fudbala,a dobro zna pravila svaki kontakt u petercu se svira faul nad golmanom.
    Gol iza gol linije ,Glodjovic 151 derbi penal za Partizan ponisten gol iz ne postojeceg ofsajda i pomeranje lopte 2m za Slobodan udarac.
    Kazes gledao si sinoc utakmicu a svima je promako detalj prekrsaj nad Tosicem u sesnaes metara kada je dobio udarac u .koleno.
    Samo ovaj postet nase uprave je ODLICAN odjednom FSS uvodi var samo posle nekoliko sati posto smo poslali sinke UEF-i.KOMICNO 3 godine se borimo za var.
    Penal za Surdulicu cist ali u snovima sve ste zatvorili kako neko pridje Zvezdi seci u korenu.
    Krusevac 5 min Produzent, a igra se 7 min faul na sesnaest cist kao suza ali u snovima.

    TVOJE POSTENJE JE ISTO KAO I LALATOVICEVO.

    0
    0
    Odgovori
    • Samo da odgovorim ovom Jovanu i sasvim bi bio drugi tok utakmice da je zvezdi priznat gol a ne sviran faul nad mustafom koji je on napravio i zato cutite hvatate se u sopstvene lazi i gluposti

      0
      0
      Odgovori
  9. A kada su navijaci zvezde vredjali Milosevica, Tadica i Tomislava Karadzica cak i puno vise nego sto se sad skandira protiv Vucica i Kokeze tada su ti navijaci bili dobri.

    0
    0
    Odgovori
    • Binicu kako TI NIJE STID.
      PREVISE navijacki govoris.
      U celoj istoriji ZVEZDI poklonjeno NEKOLIKO TITULA nezasluzeno. Mufte.
      STIDI SE Binicu. PATOLOSKI
      mrzis PARTIZAN, a prodajes
      patetiku. Mars bre cergari.
      TI NEKOM o moralu.

      0
      0
      Odgovori
      • Kako priča tvoj Pantic i Vuletic bolesnici koji mrze sve sto nije crno i belo,, iz Zvezde se niko nije do sada oglasavao jer nisu htjeli problem e sad je dosta imatcete ga,, Binič je u potpunosti u pravu uprava vam sere po Partizanu nesposobna da stvori tim da bude konkurent za titulu pa onda pljujete lazete i obmanjujete te jadne grobare,, tako titulu nikad nečete dobiti za titulu vam trebaju pojačanja kakav je Markovic i onaj izraelac a ne pojačanja iz Zete, Rada ili kakv je onaj Sadiku koji nezna hodati kao čovjek a ne igrati fudbal

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter