11
Domaći fudbal

DETALJNA ANALIZA: Penal za Zvezdu je ‘slobodno sudijsko uverenje’, činilo se da je Stojković napravio kontakt, ali…

Objavljeno: 07.10.19 u 23:37

Ispred Sudijske komisije FSS sporne situacije iz 11. kola na TV ArenaSport analizirao je Milan Radaković.

Velika prašina se podigla oko utakmica Napredak – Crvena zvezda u Kruševcu i Partizan – Voždovac u Beogradu, a svoj sud, ovog puta umesto Igora Radojičića, dao je Milan Radaković.

Najpre je tema bio poništen gol Miloša Degeneka.

– Što se tiče gola Degeneka na početku meča, mislim da je bila ispravna odluka što je poništen zbog ofsajda.

Potom se osvrnuo na udaranje El Fardu Bena od strane Bjeliša u kaznenom prostoru Napretka.

– Nekoliko minuta kasnije, videli smo udaranje od strane igrača u crvenom dresu. Ovo je kazneni udarac i isključenje igrača u crvenom dresu. U ovoj situaciji je sudija gledao ka igraču koji ima loptu, možda je trebalo da ima podršku od strane pomoćnika.

Penal nad Benom sviran je u 75. minutu.

– Sudija je jako slabo bio postavljen i od igrača u crvenom dresu ne vidi situaciju. Naginje se kako bi je bolje video i njegovo slobodno sudijsko uverenje je bilo da svira penal. Ne bih ulazio u neku dublju analizu.

Na kraju, došlo se i do gola za pobedu u 97. minutu zbog prekršaja Samjuela Baha nad Milošem Vulićem.

– Ispravna odluka Nikolića, Vulić prvi dolazi do lopte i sklanja je. Međutim, igrač Zvezde je bio u živom zidu što se ne sme. Nikolić ga je najpre opomenuo da se pomeri za metar, ali je on iskoristio to postavljanje i vratio se u živi zid.

Potom se prešlo na meč između Partizana i Voždovca. Najveću pažnju privukao je penal nad Aleksandrom Stanisavljevićem u 28. minutu.

– Kada pogledamo iz prvog ugla, stiče se utisak da je Stojković napravio penal. Ali kada usporimo i zumiramo, vidimo da nema kontakta sa napadačem koji već počinje da pada. Mislim da je ovde sudija Momčilo Marković pogrešio.

Ipak, Voždovac je oštećen za penal kada su u duelu bili Pavlović i Stanisavljević.

– Igrač Partizana hvata za vrat igrača u crvenom i penal je postojao.

I Partizan je tražio penal. Ponovo je Stanisavljević bio akter, jer ga je lopta pogodila u ruku u svom kaznenom prostoru.

– Tu je ruka bila uz telo i bilo bi prestrogo dosuditi penal.

Za kraj i situacija koja je prethodila golu Voždovca, kada su ‘zmajevi’ tražili penal zbog igranja rukom Bibrasa Natha.

– Prirodno je da ruka ide dole uvek u klizećem startu. On tu ruku ne može da pomeri i mislim da bi prestrogo bilo da dosudi penal – rekao je Radaković.

0
0

11 Komentara

  1. ja sam stari navijac crvene zvezde. Gledam i slisam ovog Radoicica i pitam sebe dokle seze ljudska hrabrost: gleda milion ljudi u lice i laze. Voleo bih da sudije ne pomazu zvezdu kao sto je to bio slucaj protiv Indjije i Napretka.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne razumem ove Partizanovce uopste sad svi krivi novinari koji su prvo pisali za njih. Sad i sudiski analiticar. Zamislite da nije sviran penal bilo je 0.0. I dali su go al primili su go. Znaci 1.1. I ko bi za to bio kriv na nihovoj tekmi??????????

    0
    0
    Odgovori
  3. MILAN RADAKOVIC ,
    RADOJICIC VELIKI DEKLARIRANI ZVEZDASI. NA
    TV SAMO DOKAZUJU KOLIKO SU OBOJENI. MASKE PADAJU. OVO JE SRAMOTA.

    0
    0
    Odgovori
  4. Da ne bude zabune, navijač sam Zvezde, ali ova objašnjenja u vezi sa kriminalnim suđenjem u Beogradu i Kruševcu su za učenike specijalne škole. Šta je trebalo drugu Radakoviću da se blamira pred tv gledaocima?!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ala mu je objašnjenje za živi zid. Zna da ne sme da bude u živom zidu ali to nije zvanično potvrdio. Jednostavno nije hteo da kaže da je gol Zvezde neregularan. I posle kažu zbog čega se ljutimo. Iz ovog objašnjenja jasno se vidi kojim bojama je obojena sudijska komisija.

    0
    0
    Odgovori
    • A nisi razmislio recimo da je Zvezda ostecena za a penalnaln u prvoluvremenu plus crveni karton igracu Napretka. stsa bi u tucaju bilo kada je 11 na 11 bilo 22:1 u sutevima na gol. Nemojte da vam se smeje neko

      0
      0
      Odgovori
    • A zbog penala za Vozdovac koji nije svirn se neljutite? Zbog crvenog i penala nad Benom u 1.pol. se neljutite? Licemeri

      0
      0
      Odgovori
      • ti imaš pravo da ne zoveš nekog licemerno, pa šta je prethodilo derbiju, penal protiv indije jel ste tad komentarisali. što je još gore čak i ekipa koja je oštećena ne sme da priča o tim stvarima. ko o čemu vi (k….) o poštenju.

        0
        0
        Odgovori
  6. ODLICAN predlog policije !-Ako vam lopov upadne u kucu mozete ga ‘lisiti zivota’.. pa NEK’ ‘vide’ ovi da li im se ‘isplati’….?! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter