Ispred Sudijske komisije FSS sporne situacije iz 11. kola na TV ArenaSport analizirao je Milan Radaković.

Velika prašina se podigla oko utakmica Napredak – Crvena zvezda u Kruševcu i Partizan – Voždovac u Beogradu, a svoj sud, ovog puta umesto Igora Radojičića, dao je Milan Radaković.


Najpre je tema bio poništen gol Miloša Degeneka.

– Što se tiče gola Degeneka na početku meča, mislim da je bila ispravna odluka što je poništen zbog ofsajda.

Potom se osvrnuo na udaranje El Fardu Bena od strane Bjeliša u kaznenom prostoru Napretka.

– Nekoliko minuta kasnije, videli smo udaranje od strane igrača u crvenom dresu. Ovo je kazneni udarac i isključenje igrača u crvenom dresu. U ovoj situaciji je sudija gledao ka igraču koji ima loptu, možda je trebalo da ima podršku od strane pomoćnika.

Penal nad Benom sviran je u 75. minutu.

– Sudija je jako slabo bio postavljen i od igrača u crvenom dresu ne vidi situaciju. Naginje se kako bi je bolje video i njegovo slobodno sudijsko uverenje je bilo da svira penal. Ne bih ulazio u neku dublju analizu.

Na kraju, došlo se i do gola za pobedu u 97. minutu zbog prekršaja Samjuela Baha nad Milošem Vulićem.

– Ispravna odluka Nikolića, Vulić prvi dolazi do lopte i sklanja je. Međutim, igrač Zvezde je bio u živom zidu što se ne sme. Nikolić ga je najpre opomenuo da se pomeri za metar, ali je on iskoristio to postavljanje i vratio se u živi zid.

Potom se prešlo na meč između Partizana i Voždovca. Najveću pažnju privukao je penal nad Aleksandrom Stanisavljevićem u 28. minutu.

– Kada pogledamo iz prvog ugla, stiče se utisak da je Stojković napravio penal. Ali kada usporimo i zumiramo, vidimo da nema kontakta sa napadačem koji već počinje da pada. Mislim da je ovde sudija Momčilo Marković pogrešio.

Ipak, Voždovac je oštećen za penal kada su u duelu bili Pavlović i Stanisavljević.

– Igrač Partizana hvata za vrat igrača u crvenom i penal je postojao.

I Partizan je tražio penal. Ponovo je Stanisavljević bio akter, jer ga je lopta pogodila u ruku u svom kaznenom prostoru.

– Tu je ruka bila uz telo i bilo bi prestrogo dosuditi penal.

Za kraj i situacija koja je prethodila golu Voždovca, kada su ‘zmajevi’ tražili penal zbog igranja rukom Bibrasa Natha.

– Prirodno je da ruka ide dole uvek u klizećem startu. On tu ruku ne može da pomeri i mislim da bi prestrogo bilo da dosudi penal – rekao je Radaković.