Trener Partizana bio je utučen posle poraza od Voždovca u 11. kolu Superlige Srbije.

‘Zmajevi’ su u 96. minutu došli do trijumfa u Humskoj, a u istom minutu i Zvezda je slavila u Kruševcu, pa su ta dva rezultata ponovo napravila razliku od četiri boda između dva ‘večita’ rivala.


– Verovatno smo sa ovim rezultatima izgubili trku za titulu. Mislim da nije realno očekivati da mi uđemo u borbu za titulu u ovakvim okolnostima. Neću komentarisati suđenje, vi vrlo dobro znate koje su to okolnosti. Sve se videlo. Prosto nemoguće. Nemoguće, nemoguće… U ovim oklonostima se boriti za titulu… Ako se to nekome ne sviđa, šta da mu radim. Ne mogu da lažem sebe i druge. Nije realno – rekao je Savo Milošević na konferenciji za medije posle meča.

Šta onda ostaje kao cilj Partizana u nastavku šampionata?

– Ništa. Trudićemo se da damo sve od sebe do kraja prvenstva. Da radimo najbolje što znamo i umemo. I to je to. Gledam da se fokusiram na svoj posao. Neke stvari prosto nisu do nas. Pokušavam da se ne nerviram oko tih stavri koliko je to moguće, ali ne mogu da zatvorim oči ni da zabijem glavu u pesak kao noj. Naravno da eneregija ode dole u ovakvim situacijama. Koliko god znali kakve su okolnosti i situacija, ipak smo se trudili da damo svoj maksimum i da probamo da napravimo prvenstvo zanimljivim. I da probamo da napravimo igru zanimljivom. Za navijače, za vas medije… Ali nekad je teško stvarno – objasnio je Milošević.

Koliko je večeras bilo njegove krivice?

– U najkraćim crtama, nismo uspeli da povratimo energiju od pre neki dan. Čestitam Voždovcu na pobedi. Ne mogu da zamerim mojim igračima na htenju, imali smo više od igre i mnogo šansi koji nismo uspeli da iskoristimo. Falilo nam je dodatne energije. Sve što je do Partizana moja je krivica i moja odgovornost, slobodno tako napišite. Individualne greške su stvari koje se dešavaju. Pogotovo kada su mladi igrači u pitanju. Ali nećemo ih zbog toga precrtati, niti kriviti. Rekli smo da imamo šest-sedam mladih igrača i da je logično da se dešavaju takve stvari.