0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

‘ZMAJEVI’ PRED PARTIZAN: Rival je u najboljoj formi u Srbiji, mi nemamo luksuz da prosipamo bodove!

Objavljeno: 05.10.19 u 14:53

Fudbaleri Voždovca u 11.kolu Superlige Srbije gostuju ekipi Partizana na stadionu na Topčiderskom Brdu. Meč između Zmajeva i učesnika Lige Evrope igraće se u nedelju od 18 časova.

Zmajevima ova utakmica dolazi nakon velike pobede od 4-1 nad ekipom Inđije, ali I kao kraj jako teškog ciklusa u kojem su se Zmajevima u poslednjih nekoliko nedelja sastali sa Čukaričkim, Vojvodinom I Crvenom zvezdom.

Šef struke Voždovca Rade Koković napomenuo je da se Zmajevi sastaju sa timom koji trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji, ali da to neće smetati Zmajevima u nastojanjima da naprave što bolji rezultat.

– Idemo na Partizanov stadion sa respektom I sa velikom željom da potvrdimo dobru formu još jednim dobrim rezultatom. Bodovi ispušteni protiv Partizana ili nekog drugog tima imaju istu vrednost I ne smemo da dozvolimo sebi taj luksuz da lako ostajemo bez bodova. Partizan je trenutno tim u Srbiji koji igra u najboljoj formi I to su potvrdili u poslednjih nekoliko utakmica I zbog toga treba biti oprezan. Partizan je imao težak raspored pred duel sa nama, ali u rotaciji imaju dosta dobrih igrača I mislim da im to neće biti smetnja. Nama naravno motiva ne nedostaje za ovakav meč I cela ekipa željno iščekuje sutrašnji meč – istakao je Rade Koković.

Agilni vezni igrač Voždovca, Lazar Zličić, na teren se vratio nakon sedam meseci pauze I u dva meča protiv Crvene zvezde I Inđije pokazao da će biti pravo pojačanje za Kokovićevu četu.

– Ovakve utakmice daju poseban motiv I želimo da potvrdimo dobru formu protiv najboljih ekipa. Sigurno je da nas čeka nimalo lak zadatak sutra na stadionu Partizana, ali mi smo sigurni u svoj kvalitet I možemo da se ravnopravno suprostavimo Partizanu. Srećan sam što sam u zadnje dve utakmice odigrao na visokom nivou nakon duge povrede, jako sam srećan što sam opet na terenu, što često ulazim u šanse I mislim da je pitanje vremena kada će I gol doći. Možda već sutra protiv Partizana, zašto da ne, bilo bi lepo – rekao je Zličić.

Partizan trenutno na tabeli Linglong Superlige zauzima četvrtu poziciju, dok su se Zmajevi pobedom u proteklom kolu izdigli na mesto broj sedam, i nema sumnje da Zmajevi imaju apetita da napreduju i dalje.

Od kada je Voždovac prvi put postao Superligaš, 2005. godine, ova dva tima su odigrala 21 međusobni susret.

Statistika je na strani Partizana, iako je u poslednjem meču koji je odigran na “krovu” 10. marta Voždovac pobedio rezultatom 1:0. Strelac pobedonosnog gola tada je bio Dragoljub Srnić.

Novi duel Voždovca i Partizana na programu je u nedelju od 18 časova na stadionu Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter