0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

LALATOVIĆ SE VRATIO: Voleo bih da se utakmica prekida i onda kada mene vređaju! (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.19 u 22:00

Vojvodina je danas pobedila Spartak rezultatom 2:0 (2:0), u 60. vojvođanskom derbiju.

Posle pobede njegovog tima nad Spartakom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da bi voleo da se utakmica prekida i onda kada njemu budu upućene uvrede.

– Pre svega, moram da kažem da je kolega Gaćinović moj najomiljeniji trener u Super ligi, jer je jedan od retkih koji sme da kaže ono što misli, a to je da me pohvali. O tome da li sam zaslužio pohvale ili ne, najbolje neka kažu moji rezultati, kao i ljudi koje cenim i koji imaju hrabrost da kažu nešto pozitivno o meni, a takvih je malo. Ekipi Spartaka i mom dragom kolegi iz sveg srca želim mnogo sreće u nastavku takmičenja i da izbore plej-of, jer Subotica kao grad i Spartak kao klub to apsolutno zaslužuju – kaže Lalatović.

On je zadovoljan današnjim izdanjem svog tima, iako ima i određene zamerke.

– U utakmicu smo ušli sa velikom željom da pobedimo i da na reprezentativnu pauzu odemo sa nova tri osvojena boda, u čemu smo i uspeli. Spartak je imao neke svoje šanse i da je postigao pogodak, to bi apsolutno bilo zasluženo. Pribojavao sam se posebno u drugom poluvremenu, kada je naša zadnja linija bila dalje od naše klupe i kada je Spartak bio dosta opasan, a mi nismo izlazili u presing i stajali smo daleko od njihovog romba na sredini terena. Pustili smo ih da igraju, a Spartak ima takve igrače da, kada im to dopustite, onda ste u problemu. Ipak, pozitivno je to što nismo primili gol. Postigli smo dva, osvojili velika tri boda i ja sam jako zadovoljan – napominje Lalatović.

Nakon ove pobede, Vojvodina je makar privremeno preuzela prvo mesto na tabeli.

– Lepo je biti prvi makar i na dva minuta, a mi ćemo večeras prenoćiti na prvoj poziciji. Jednom sam se možda loše izrazio kada sam rekao da nas titula ne zanima, jer naravno da nam je to najveća želja. To je teško, ali nadamo se i ukoliko je mogao Lester u Engleskoj, zašto i mi ne bismo mogli u Srbiji? Međutim, ja to ne izgovaram zato što ne želim da provociram druge sa tim izjavama, ali navijači Vojvodine i ja se potajno tome nadamo. To bi bio fenomenalan san, a da li ćemo ga dosanjati, to ne znam. Ono što znam jeste da bih dao 10 godina svog života da se tako nešto desi – ističe Lalatović.

Narednog vikenda, u Super ligi se zbog reprezentativne pauze neće igrati redovno prvenstveno kolo, a Vojvodina će to iskoristiti da odigra prijateljski meč protiv ekipe Breše u Italiji.

– U petak putujemo u Brešu, gde ćemo u subotu odigrati utakmicu protiv učesnika Serije A. Na tom meču, igrači mogu da odigraju opušteno i vide gde su u odnosu na tim koji u svom sastavu ima neke velike zvezde. Nakon toga, pripremaćemo se za meč protiv Čukaričkog na Banovom Brdu, što će biti još jedan derbi – kaže Lalatović.

Usled skandiranja sa tribina na račun predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, sudija Nenad Minaković u nekoliko navrata je prekidao današnju utakmicu, a šef stručnog štaba Vojvodine smatra da, u tom slučaju, isti kriterijum treba da bude poštovan i onda kada su uvrede upućene njemu.

– Želim da pohvalim našu upravu kluba za podršku nakon utakmice protiv Voždovca, na kojoj nisam mogao da budem na klupi, jer sam dobio kaznu od 800.000 dinara i tri meča suspenzije. To je sigurno zasluženo, jer sam napravio ispad, ali to ne bih uradio da mi neko, nije bitno ko, dva puta nije vređao moju pokojnu majku i da me njihov navijač nije pljunuo u lice. Tek tada sam odreagovao, a voleo bih da se utakmica prekida i onda kada vređaju mene i psuju moju kćerku. Smatram da i ja, kao trener, imam osećanja prema svom detetu i zato bih zamolio Fudbalski savez i naše sudije da prekinu utakmicu i onda kada ceo stadion skandira šta će da radi mojoj kćerci, jer jednostavno to me boli isto kao što i druge boli onda kada vređaju njih – ističe Lalatović.

On je i detaljno pojasnio kakav je plan i program rada fudbalera Vojvodine tokom naredne dve nedelje.

– Igrači će imati dva slobodna dana, a u ponedeljak popodne ćemo nastaviti sa treninzima. Neću im dati mnogo da se opuštaju, jer dva dana su sasvim dovoljna. U utorak ćemo trenirati dvaput, u sredu i četvrtak po jednom, u petak putujemo u Brešu, a u subotu ćemo odigrati utakmicu. Kad se vratimo, igrači neće dobiti slobodan dan, jer prema informacijama koje imam, moguće je da ćemo i protiv Čukaričkog igrati u petak. Ako želimo da nastavimo u ovakvom ritmu, ne smemo se opustiti, već treba da još pojačamo rad – napomenuo je Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter