Partizan je upisao pobedu od 2:1 nad Astanom, a ruku na srce moglo je da bude i ubedljivije.

(Sa stadiona ‘Astana Arena’ – Stefan Smuđa)


Defanzivna linija Partizana večeras je radila kao dobro podmazana mašina, a nakon meča pred novinare je jizašao Bojan Ostojić.

– Bitna pobeda na teškom gostovanju, znamo ko je sve padao na ovom stadionu, pored Seltika i drugih evropskih timova i mnoge ligaške ekipe. Nismo zaslužili da primimo pogodak, srećan sam zbog trijumfa ali trebalo je da bude sa nulom. Odlični smo bili i pokazali da se snalazimo vrlo dobro i na veštačkoj travi. Ne pamtim ovako ubedljiv Partizan, pretprošle sezone smo prezimili u Ligi Evrope ali mi se čini da smo sada još bolji sazreli smo dobar smo tim i napredujemo iz utakmice u utakmicu – rekao je Ostojić.

Partizan je jedan od retkih klubova iz ovog dela Evrope koji je odigrao meč na zatvorenom stadionu u ‘dvoranskim uslovima’.

– Bilo je odlična trava. Igrao sam već na veštačkoj travi u nekoliko bivših klubova, ne predstavlja mi problem. Klizao sam, ogulio se ali nije mi problem – ističe Ostojić.

Nakon remija u prvom meču, Partizan je upisao pobedu.

– Mnogo znače ova tri boda i sada još više žalimo jer smo ispustili pobedu protiv AZ-a. Biće nam ovo vetar u leđa – rekao je Ostojić.

FOTO: FK Partizan/ Miroslav Todorović