0
Domaći fudbal

FOTO Miroslav Todorovic/Partizan

LIGA EVROPE: Evropski ‘parni valjak’ melje na krilima Umara Sadika (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.19 u 18:42

Fudbaleri Partizana prikazali su večeras dominantnu partiju protiv ekipe Astane na ‘Astana Areni’. Zasluženo su crno-beli slavili sa 2:1.

U potpunosti zaslužena pobeda za fudbalere Partizana u večerašnjem meču u Nursultanu. ‘Parni valjak’ je mogao do znatno ubedljivije pobede, ali je na visini zadatka bio golman domaćina Erić koji je skinuo nekoliko zicera Partizanu. 

Već na samom početku Partizan je pokazao da nije došao da se brani. U 2. minutu Tošić je poslao korisnu loptu za Umara Sadika, a brži od napadača crno-belih bio je golman domaćina Erić. Tomašević je četiri minuta kasnije imao priliku iz kornera, ali nije postojala opasnost po gol crno-belih. Već u 9. minutu nova prilika za Sadika, uspeo je u solo akciji da stigne do gola Astane, ali je preslabo šutirao. Ponovo je Sadik u 12. minutu igrao glavo, potom se i Tošić našao u izglednoj prilici, ali je oba puta bilo bez opasnosti po gol.

FOTO Miroslav Todorovic/Partizan

Umar Sadik i Tošić večeras su se odlično ‘kapirali’ te je još jednom usledio dupli pas njih dvojice, ali je na kraju akcije kao pobednik izašla defanzivna linija domaćina. Nova prilika za Partizan u 21. minutu Urošević se oprobao sa ivice šesnaesterca, ali je krajnjim naporom Erić poslao loptu u korner. Nakon kornera oprobao se Sejdub Suma, ali je tukao daleko od gola. Tek u 26. minutu usledio je prvi udarac ka golu Vladimira Stojkovića Bejsebekov je raspalio sa dvadesetak metara, ali je na mestu bio Vladimir Stojković.

FOTO Miroslav Todorovic/Partizan

U 29. minutu Natho je izveo odlično korner, Erić uspeva da odbije loptu van šesnaesterca. Na nju je natrčao Asano, poslao je glavom nazad u šesnaest Umar Sadik je nakon došao u gol priliku, a nije bilo teško napadaču crno-belih da iz date situacije pošalje loptu iza leđa Erića.

Šomko je u 34. minutu poslao loptu u prostor za Hižničenka, a Stojković je uspeo da mu bez problema skine loptu. Tri minuta kasnije ponovo je Šomko raspalio sa ivice šesnaesterca, a lopta je prošla kraj stative.

Igrači Partizana nisu odustajali od svoje igre, baš kako je juče na konferenciji za medije to najavio Savo Milošević. Sejdub Suma je u 47. minutu imao veliku priliku, pronašao ga je Tošić, ali je izostala realizacija. Nedugo zatim u 51. minutu Natho je poslao odličnu loptu do Tošića, kojem je malo nedostajalo da do nje stigne ispred Erića. U 55. minutu Bejsebekov je šutirao sa ivicie šesnaesterca, a lopta je prozujala kraj Stojkovićevog gola.

FOTO Miroslav Todorovic/Partizan

Dva minuta nakon toga Zoran Tošić izašao je sa golmanom Astane jedan na jedan, odlično ga je pronašao Umar Sadik, ali je Tošić pogodio u nogu golmana Astane. U 61. minutu Partizan je postigao drugi gol, Natho je uposlio Tošića, on poslao pas za Sadika koji je sa Peterca poslao loptu u mrežu protivnika, ali je Mohamed Al Hakimi signalizirao ofsajd poziciju omalenog Partizanovog fudbalera.

Natho je odlično uposlio Sadika na dvadesetak metara od gola Astane. Nigerijac je uspeo lepo da namesti loptu u 73. minutu i pošalje je iza leđa nemoćnog Erića. Tri minuta kasnije Umar Sadik je bio na pragu het-trika, ali je nakon kraćeg razmišljanja sudija odlučio da poništi gol Sadika.

FOTO Miroslav Todorovic/Partizan
Beograd 03.10.2019.
foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Umar Sadik izašao je pred golmana Erića, ali je čuvar mreže Astane uspeo da mu skine zicer. Sigurjonson je iskoristio prostor koji su mu dali igrači Partizana i sa dvadesetak metara poslao projektil iza leđa Partizanovom golmanu Vladimiru Stojkoviću. 

Do kraja meča imali su crno-beli terensku inicijativu i uspeli da sačuvaju stečenu prednost u večerašnjoj utakmici. 

foto: Miroslav Todorovic/Partizan

ASTANA – PARTIZAN 1:2 (0:1)
(Sadik 29, 73 – Sigurjonson 84)

Nursultan.
Stadion: Astana arena.
Sudija: Mohamed Al Hakimi (Švedska).

Astana: Erić – Rukavina, Šimunović, Tomašević (od 16. Postnikov), Šomko – Bejsebekov, Majevski, Sigurjonson, Petrušik – Hižinčenko (od 46. Murtazajev), Rotariju.

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Natho, Zdjelar – Tošić (od 77. Marković), Suma (od 66. Šćekić), Asano (od 80. Brežančić) – Sadik.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter