2
Domaći fudbal

HUMANA ZVEZDA: Crveno-beli pomogli kliniku u Tiršovoj (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.19 u 16:37

FK Crvena zvezda se trudi da uvek pomogne onima kojima je to najpotrebnije i na primeru pokaže da moramo u svakom trenutku da mislimo i na druge.

Klub je društvenu odgovornost pokazao donacijom u opremi Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u vrednosti od 100.000 evra.

Predstavnici Crvene zvezde, predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, trener Vladan Milojević, kao i fudbaleri Marko Marin, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Borjan bili su gosti Univerzitetske dečje klinike Tiršova.

Ugostili su ih direktor bolnice Siniša Dučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Potpisan je ugovor o donorstvu, kojim je Zvezda donirala bronhoskop, aparat za dijagnostiku plućnih bolesti, kao i najsavremenijih dodataka za citoskop koji služi za lečenje bolesti urogenitalnog trakta i laparaskop koji za laparopske operacije kod beba, već togom prvog meseca života.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić istakao je važnost donacije za ustanovu.

– Hvala Crvenoj zvezdi na značajnom poklonu u medicinskoj opremi, koji je došao u pravom trenutku. Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja. Lako je raditi uz pomoć ministarstva i ovako lepe saradnje sa Zvezdom. Još jednom im se iskreno se zahvaljujem – rekao je Dučić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da je Crvenoj zvezdi zadovoljstvo da pomogne najmlađima.

– Svi znamo koliko je Tiršova važna ustanova za lečenje dece i koliko se medicinsko osoblje svakog dana trudi da pomogne najmlađima da pobede u njihovim najvažnijim utakmicama. Nekad je od presudnog značaja da im u tim utakmicama na raspolaganju stoji najkvalitetnija oprema. Zato smo smatrali našom obavezom, sada kada je Zvezda finansijski stabilan klub, da uputimo ovu donaciju. U razgovoru sa ministrom Lončarom locirana je potreba i vrlo brzo je Crvena zvezda kupila aparate. Drago nam je ako ćemo im ovom donacijom pomoći u njihovoj humanoj misiji. Daće Bog da Zvezda još dugo bude ovako uspešna i da možemo svake godine da dajemo onima kojima je najpotrebnije i da nam deca budu zdrava. Još jednom bih poručio mališanima i njihovim roditeljima, Zvezda kroz svoju istoriju, kao i danas naši igrači, pod vođstvom trenera Milojevića, nikad nije ušla u utakmicu, a da nije verovala u najbolji ishod. Svima im šaljem želje za brzim ozdravljenjem i da što pre dođu na Marakanu ili na neki drugi stadion, da podrže svoje ljubimce – predočio je Terzić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar takođe nije krio zahvalnost FK Crvena zvezda.

– Junacima, fudbalerima koji su danas ovde, kao i vašim saigračima, želim pre svega da se zahvalim na rezultatima i ogromnoj radosti koju priređuju nama koji volimo sport i želimo uspehe srpskom sportu. Hvala Zvezdi, ljudima iz kluba, na donaciji. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se sam javio i pitao šta može da učine za naš zdravstveni sistem. Uvek sun am deca prioritet, trudimo se da nabavimu svu najnoviju opremu, kako bismo mogli da sprovodimo sve intervencije koje su zastupljene u savremenoj medicini. Nije bilo dileme, lako smo se dogovorili kome će ići donacija. Hvala vam što ste se setili dece koja nisu imala sreće, zadesilo ih je to što jeste, ali nije kraj, i vi ćete im pomoći da ozdrave, da i oni kasnije počnu da se bave sportom i budu navijači.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pohvalio je Zvezdine navijače.

Hvala i vama i vašim navijačima na akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje organizuju. Na taj način direktno spašavaju živote. Bitno je i što se na taj način promoviše donorstvo, vi ste među prvima shvatili važnost akcije dobrovoljnog davanja krvi i priključili joj se – zaključio je Lončar.

Nakon potpisivanja ugovora o saradnji ekspedicija je obišla i mališane smeštene u bolnici. Ni najmlađi nisu krili emocije i radost zbog posete Crvene zvezde.

– Srećan sam što smo uspeli danas da posetimo decu, kao i zbog ovog lepog gesta našeg kluba. Znamo šta Crvena zvezda čini, ovo je fenomenalan gest. U današnje vreme humanost je neophodna. Po izrazima lica dece videlo se koliko su deca srećna i koliko im znači poseta naših fudbalera, a to je i najbitnije. Ovo je nešto malo što smo mogli da učinimo, ali za ovu decu je mnogo. Mogu da obećam da na ovome nećemo stati. Ja kao trener is am klub zajedno ćemo se truditi da organizujemo što više ovakvih akcija. Nadam se da ćemo uspeti da pomažemo u budućnosti i deci i odraslima – poručio je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde Marin, Milunović, Degenek i Borjan istakli su da se nadaju da će ovakvih akcija biti što više.

Bitna i lepa akcija Crvene zvezde, drago nam je što smo doneli malo pozitivne energije deci i izmamili im osmeh na lice. Ovo je velika stvar od strane Crvene zvezde, želja da pomogne deci, jer su oni naša budućnost. Cela naša ekipa želi im što brži oporavak – složni su crveno-beli fudbaleri.

0
0

2 Komentara

  1. Partizan izasao sa ciframa, pa ovaj odlucio da mora dobro isprati jezik lajavi, pa se nada da ce ljudi zaboraviti svu frku u zqdnj8h mesec dana.

    0
    0
    Odgovori
    • Svako moze da izadje sa ciframa! Postoji program, zove se exel i tamo samo ubacujesh brojeve koje hocesh i on ti sam izrachuna!
      Znash onu foru: ima knjigovodstveni dug koji je mnogo veci od realnog duga! Ista pricha

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter