13
Domaći fudbal

MNOGO JE OSAM STRANACA: Evo šta predlaže Tomislav Karadžić…

Objavljeno: 02.10.19 u 22:30

Fudbalski klub Crvena zvezda podneo je inicijativu da se broj stranaca u Superligi Srbije podigne sa četiri na osam po timu.

O zahtevu Crvene zvezde za list ‘Danas’ govorio je nekadašnji predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić. On smatra da bi osam stranaca ugušilo domaće prvenstvo:

– Prvo, trebalo bi poštovati Statut FSS, odnosno tajming eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica srpske Superlige. Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorijama. S tim što ni ovi „veliki“ ne bi smeli da zapostave svoju „proizvodnju“ prvotimaca – rekao je Karadžić.

On je izneo svoj predlog, ovaj broj stranaca bi bio po njegovoj meri.

– Trebalo bi imati meru u svemu, pa i ovome. Osam stranaca bi vodilo u „gušenje“ domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mera – zaključio je Karadžić.

0
0

13 Komentara

  1. Sto ovi pominju derbi doveli su opasnog igraca onog Jovanovica a koliko znam Zvezda ima dvadeset pobeda vise u derbiju zato CEZNJA,MRK,nego cujem da ste u avionu pevali za dom spremni ako ,ako,pokojni Njofra vas gleda sa neba ibio bi ponosan na vas

    0
    0
    Odgovori
  2. @Kociz
    Da,da… vasa pamet je kao i obicno pravdanje koristeci ispraznu prepotenciju! Imali ste priliku, izveli najbolji tim, dobili po guzi i zatvorite labrnju. Igrajte vi protiv koga hocete, ali dodjite kod i pred nas da vas preslisamo, golupcici!
    Proslo je vreme kad ste gazili , sa Partizanom kad igrate ponesite pelene.
    Jednostavno, mozete vi uz sudije pobediti svakoga, pa i Liverpule, Olije i td, ali sa nama ponesite pelene. Ovo vam je iskreni savet, da ne bi smrdeli po bgd!

    0
    0
    Odgovori
  3. Mi smo se za to sto vi zovete derbi opustili jer nije isto igrati protiv malih klubova ili recimo protiv Bajerna, Olimpijakosa.Vi to lepo da uramite i pokazujte u muzeju kao najveci uspeh jer ste uz pomoc sudije pobedili svetskog i evropskog prvaka.To da zapamtite da pricate unucima jer narednih 19 utakmica vas bijemo ko kuce na vasaru,zapisite ovo da ne bude da nisam rekao i jos nesto koliki ste vi klub vidi se po tone sto vama Zvezdini odbaceni igraci postaju legende to sve govori o vama,drugo igrate Evropu a vi gledate Zvezdine utakmice i bavite se Zvezdom donekle razumem Zvezda je magnet za publiku .

    0
    0
    Odgovori
  4. Ove godine , barem sto se Derbija tice, nista im pomoci ne moze! Lupacemo ih opet, pa opet! Neka izvedu svih osam tih velikih majstora, opet cemo ih rasturiti kao zvecke!
    Jednostavno oni su se utrtarili od Save, veliki Sveti Sava srpskog fudbala ih je oducio od te igre. Partizan, nazalost ima jedan drugi problem, to njemu nije Zvezda, vec gubljenje bodova sa malim ekapama, onim koje su trabanti Zvezde. Nadam se da je Savo to shvatio zato mu je jasno da ce se pitanje sampionata resavati u mecevima sa Zvezdinim fukljosima Vojvodinom, Radnickim, Napretkom, Spartakom i Cukarickim. Budemo li ove klubove -slihtere Zvezde nastavili gaziti, Partizan ce osvojiti sampionat! Osvojice ga jer je najbolji!Navijaci Partizana sve ovo treba da imaju u vidu i da kao nikad do sad podrze tim. Probudimo se iz hibernacije i zaboravimo medjusobne razmirice, svi slozno za nase momke i Savu i onda ce ponovo nase baklje ponosno da gore na svim landmarksima Beograda!

    0
    0
    Odgovori
  5. Osam igraca odmah od januara. ne moze se u evropu bez toga
    Novi igraci se stvaraju u malim klubovima,a ne urealu ,bajernu,barsi,liverpulu,sitiju…

    0
    0
    Odgovori
  6. Moze i 15, nikakav problem, ali od sledeceg prelaznog roka, jer postoje timovi koji su se u zadnjem prelaznom roku rukovodili trenutnim pravilom. A pomalo je apsurdno da se klubovi iz Srpske LL i prve lige zalazu za to, a u proseku imaju 0,7 stranaca po timu. Zna se iz koje kuhinje to dolazi u ovom trenutku, a prosto je neverovatno kako CZ nije sramota da to sad trazi, gde je jasno kao dan da izgubljen derbi jos nije prezanjen.

    0
    0
    Odgovori
    • Ma nemoj ti ces da mu kazes sedi jedan jok treba da se odmah priyna 8 stranaca da bi mogli da nas pobeditite na vasem stadionu aj cuti majke ti imate slosera ya trenera ne bi nas pobedili ya 100 godina.

      0
      0
      Odgovori
  7. Da,ali bi tim mogao da počne meč i prvo poluvreme da igra sa najviše pet stranaca. Šesti može ući tek tokom drugog poluvremena,npr od 46-47 min meča. Time bi se zaštitio dignitet nacionalne lige,inače bi ona primila karakter medjun takmičenja. Nadam se da će te me razumeti i da bi ova ideja potpuno pomirila sve sta ove. Naravno, startovalo. I se sa primenom novih propisa tek sa startom novog šampionata.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter