0
Fudbal

MEČ ZA PAMĆENJE: Riverov šamar Boki, gosti su meč završili u suzama (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.19 u 09:32

Fudbaleri River Plate savladali su Boku Juniors i napravili su veliki korak ka plasmanu u finale Kopa Libertadores.

River je još jednom bio nerešiva enigma za Boku. ‘Milioneri’ su odigrali utakmicu sezone, igrali su kao da su u transu. Tako da će u slučaju da 23. oktobra odbrane prednost stečenu u prvom meču imati priliku po drugi put uzastopno da se bore za trofej najboljeg u Južnoj Americi.

Bora doneo je prednost Riveru sa bele tačke u 7. minutu. U kaznenom prostoru je Emanuel Mas oborio Santosa Boru, Kolumbijac je ostao miran, prevario Abilu i doneo radost navijačima na ‘Monumentalu’ bilo je 1:0 već u sedmom minutu.

Ignjasio Fernandes potvrdio je pobedu golom u 70. minutu meča, Suarez se lepo snašao po desnoj strani, zavrnuo loptu pred peterac, a tamo ju je snažno u mrežu zakucao Ignjasio Fernandez – 2:0.

Preostalo je Riveru da mirno čeka revanš na ‘Bombonjeri’. Odličnu pripremu meča odradio je Marselo Galjardo koji je posle sedam mečeva na svom stadionu doneo pobedu Riveru u ‘Superklasiku’.

Teško da od ovakvih udaraca Boka može da se oporavi. Čak i ako u revanšu bude igrao Danijele de Rosi i ako Karlos Tevez, umesto s klupe, dobije šansu od prvog minuta.

Drugi polufinalni par ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores čine Gremio i Flamengo. Prvi meč na programu je u noći između srede i četvrtka u Porto Alegreu.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE, PRVI MEČEVI

River Plata – Boka juniors 2:0 (1:0)
(Bora 7 pen, Fernandez 70)

02.30 Gremio – Flamengo

Revanši se igraju 23. i 24 oktobra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter