0
Domaći fudbal

LUDILO U ŠPANIJI: Šta se desi kada predsednik Valensije kidnapuje predsednika Valensije

Objavljeno: 02.10.19 u 14:17

Šta se desi kada poslovni nesporazum preraste u dramu iz holivudskog filma, to najbolje zna predsednik Valensije i njegov prethodnik.

Kada je Huan Bautista Soler, predsednik Valensije u periodu od 2004-2008. godine odlučio da proda klub Vinsenteu Sorijanu nije ni slutio u kakve će probleme da upadne. On je ove godine osuđen na dve godine zatvora zbog pokušaja kidnapovanja Sorijana.

Incident se dogodio u Martu 2014. godine kada se Soler odlučio da uz pomoć četvorice osoba natera Sorijana da isplati dug po ugovoru o kupoprodaji kluba.

Tada je dogovoreno da Soler proda Sorijanu 70.889 deonica u vrednosti od 85 miliona evra, koje je ovaj trebalo da plati u četiri rate.

Visoki španski sud je 2013. utvrdio da je Sorijano dužan Soleru 39 miliona evra, ali na kraju je Soler izgubio živce i sada će „iza rešetaka“ po dva osnova – zbog pokušaja kidnapovanja i nasilne pljačke.

Klub sa Mestalje 2014. je prešao u ruke singapurskog biznismena Pitera Lima, koji je za predsednika postavio diplomatu iz iste zemlje, Anila Murtija.

Popularni „slepi miševi“ su aktuelni pobednici Kupa kralja i učesnici Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter