Dok su dve navijačke grupe bratski bodrile oba kluba, prestižni grčki medij ‘Gazeta’ optužila je Francuze za poraz Olimpijakosa.

Tačnije, krivi su sve bolji srpsko-francuski odnosi. Tako je ‘Gazeta’ napravila celu teoriju zavere, počevši još od Lige nacija.


Sve je, po Grcima, počelo na meču Nemačke i Francuske u Ligi nacija, gde je Francuzima trebala pobeda od dva gola razlike da prođu dalje. Taj duel sudio je naš arbitar Milorad Mažić. Panceri su poveli ranim golom Tonija Krosa (iz penala!), Francuska je izjednačila posle sat vremena igre, a onda je Mažić u 84. minutu dosudio penal za Francusku koji je Grizman pretvorio u pobedu. Penal koji jeste bio sporan i razbesneo je Nemce i njihovog selektora Joakima Leva.

Sledeći meč koji Grci vide kao srpsko-francuski lobi jeste duel Moldea i Partizana kada je Nemanja Miletić postigao gol, a navodno pre toga je jedan od norveških fudbalera fauliran.

Dalje se navodi da je sinoć na stadionu Rajko Mitić ključnu ulogu odigrao Benoa Bastijen koji je prestrogo isključio Benziju, a na kraju je “pomogao” Crvenoj zvezdi i nije isključio Marka Marina zbog namernog udaranja Cimikasa.

Ko gubi ima pravo da se ljuti…