1
Domaći fudbal

FOTO: Živko Živković/Privatna arhiva

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ ZA HS: Zvezda mora da obrati pažnju na dva igrača Olimpijakosa, Partizan ne sme da kalkuliše u Astani!

Objavljeno: 30.09.19 u 17:10

Golman PAOK-a Živko Živković imao je lepo veče sa PAOK-om u Atini, a pored utisaka sa derbija govorio je o Zvezdi i svom Partizanu.

Imao je uspešan debi Živko Živković za PAOK u Atini i to u velikom derbiju sa AEK-om pred skoro 60.000 gledalaca, a posle velike borbe bod je odnet u Solun (2:2). Bivši golman Partizana je „plesao“ na gol liniji i potvrdio u najtežem testu do sada da postaje oslonac ekipe. U razgovoru za HotSport sjajni čuvar mreže izneo je utiske i osvrunuo se na megdan između Crvene zvezde i Olimpijakosa ljutog rivala njegovih crno-belih u trci za šampionsku krunu u Grckoj.

– Generalno dobro je sve bilo od starta derbija koji je podsetio na naš večiti derbi u Srbiji i šteta je što nismo pobedili. Igrali smo bolje u prvom delu, zatim promašili penal, ali kada se podvuče crta remi je realan – počeo je priču Živković.

Proslo je pet kola šampionata?

– Trka se polako zahuktava i mislim da ćemo se boriti sa Olimpijakosom za sampionsku krunu. Oni već tri sezone nisu bili prvi, a mi imamo imperativ da ponovo prvi prođemo kroz cilj. Takmičenje nije lako, igra se čvrsto i biće baš zanimljivo, pošto i ostali rivali znaju da iznenade.

Crveno-beli iz Pireja su se prošetali kroz kvalifikacije za Ligu šampiona?

– Lako su izbacili Plzen, Bašakšehir i Krasnodar. Igrali su dobro sa Totenhemom, mada su posle remija malo pali u formi i ne deluju baš sigurno, što Zvezda može da iskoristi na domaćem terenu. Padali su na „Marakani“ i veći klubovi – poručio je nekada ‘ljuti’ rival beogradskih crveno-blih, a sada crveno-belih iz Pireja.

Recept je jasan za četu trenera Vladana Milojevića?

– Nas mentalitet i inat mogu da budu presudni, a domaćin mora da se čuva Podensea, glavne karike i da dobro zatvore Valbuenu. Ostali igrači nisu problem, pošto od ovog tandema najviše zavisi učinak kolektiva. Tri boda mogu dosta da donesu za reputaciju srpskog fudbala.

U Evropi je i bivši klub Partizan odakle je usledila selidba u Ksanti?

– Biće im mnogo teško zbog specifičnih uslova u Kazahstanu, dugog puta i vremenske razlike, ali ako žele dalje moraju da jure pobedu i od kalkulisanja nema ništa. Partizan ima dobar niz i generalno dobre šanse, ali dosta zavisi od gostovanja Astani – govorio je Živko o svom bivšem klubu.

Dobre partije u Grčkoj bude motiv i najveći san za jednog fudbalera?

– U najboljim godinama sam kada mogu da budem i deo selekcije Srbije. Selektor Ljubiša Tumbaković me dobro poznaje, a na meni je da budem na visokom nivou i da zaslužim poziv u narednim mečevima – poručio je na kraju Živković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter