Nakon poraza od 3:1 od Fiorentine jasno je da će ekipa Milana u potragu za novim trenerom, a poslednji u nizu brojeva koji su okrenuli verovatno bi obradovao navijače “rosonera”.

Pored bivšeg trenera Đenara Gatuza na listi želja je i Lućano Spaleti, a poslednji kontakt ostvarili su sa Andrejom Švečenkom, bivšim igračem, koji je tom timu odlučujućim golom u penal seriji doneo trofej Lige šampiona 2003. godine, preneo je Tutomerkato.


Problem predstvlja što je popularni Ševa selektor Ukrajine i ugovor sa fudbalskim savezom te zemlje vezuje ga do jula 2020. godine, pa je pitanje da li bi mogao da “sedi na dve stolice”.

Još teža situacija za Milan je to što ima odlične rezultate u kvalifikacijama za EURO i na korak je da završi kao prvi u grupi ispred Portugala i Srbije.

Ševčenko je igrao za Milan od 1999. do 2006. godine, upisao je tada 208 nastupa, postigao 127 golova i osim titule Lige šampiona osvojio je i titulu Serije A, Kup Italije, i UEFA Superkup. U drugom navratu kao pozajmljeni igrač Čelsija za rosonere je odigrao 18 mečeva u sezoni 2008/2009.