2
Evropske lige

TARIBO VEST ŠOKIRAO EVROPU: Igrao sam u mnogim zemljama, ali samo u jednoj sam bio na meti mafije!

Objavljeno: 30.09.19 u 16:10

Nigerijac koji je ostao u lepom sećanju navijačima Partizana zbog učešća u ulasku u Ligu šampiona 2003. godine, sada je rečima uzdrmao ‘stari kontinent’.

Ali, osim što je igrao u crno-belom dresu, Taribo Vest je karijeru počeo da gradi u tada možda najjačoj ligi na svetu, Seriji A.

U leto 1999. godine je iz Intera prešao u redove gradskog rivala Milan. I, kako je sada, 20 godine kasnije otkrio, bio je na meti italijanske mafije.

– Mafija je učinila sve što je bilo u njenoj moći da se postara da što pre završim misiju u Milanu. Prvo je mafija podmetnula u štampu informaciju da sam povređen, u očajničkoj nameri da me se otarasi – rekao je Vest, a potom objasnio:

– Lekari su dobili mito da kažu kako sam stvarno bio povređen, što je, zapravo, bila laž. Uradili su to jer su smatrali nezamisliv da afričkih fudbaler uzme jedno od mesta starosedesicima Rosonera.

Bio je prvi Afrikanac u Interu i Milanu, odigrao je četiri utakmice u roso-nerima, a potom je prešao na ‘ostrvo’.

– Liverpul se javio, dostavio ponudu, ali sam na kraju morao da se zadovoljim potpisom za Derbi kaunti – otkrio je Taribo Vest.

U karijeri je Vest još igrao za Okser, Kajzerslautern, Al Arabi, Plimut i Pajkan.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter