1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KANJAS – ZVEZDINO ‘ORUŽJE’ PROTIV OLIMPIJAKOSA: Jaki su, ali drugačije igraju na ‘Karaiskakiju’

Objavljeno: 30.09.19 u 10:12

Zvezdin Španac vrlo dobro poznaje ekipu Olimpijakosa, sa kojom se Crvena zvezda sutra sastaje u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona.

Hoze Kanjas tri sezone bio je član PAOK-a i vojevao je velike bitke sa crveno-belima iz Pireja, a sada bi njegovo iskustvo iz tih duela moglo da bude presudno.

Grčki velikan stiže na stadion ‘Rajko Mitić’ gde će se u utorak od 21 sat igrati možda najvažniji meč za srpskog prvaka u ovogodišnjoj grupnoj fazi elitnog takmičenja.

– Znamo da će biti teška utakmica, imaju dobre igrače, ali i mi takođe. Mislim da su težak protivnik, baš kao i Bajern i Totenhem, ali mi igramo kod kuće i to je jako važno. Izlazimo da igramo i borimo se, da igramo fudbal, to je naš stil. Boriću se i želim da pobedim, tako razmišljam, osvajanje tri boda bi predstavljalo sjajnu stvar za nas, jer bismo ostali u trci za prolaz u grupi – izjavio je Kanjas i dodao:

– Oni su promenili neke igrače, kada sam igrao u PAOK-u bilo je teško na Karaiskakiju, ali na Tumbi smo pobeđivali utakmice. Drugačije igraju na Karaiskakiju… Mi imamo ovaj stadion, ove navijače, borićemo se za pobedu, jer imamo veoma dobar tim.

Kanjas je debitant u Ligi šampiona, a smatra da su Zvezdini navijači velika prednost.

– Veoma sam srećan, ovo je moja prva sezona u neverovatnoj Ligi šampiona. Svaka utakmica na Marakani je izuzetno važna za nas, imamo veliku šansu da pobedimo. Ako se budemo borili, dali 100 posto od sebe na terenu, verujem da ćemo uspeti.

Kanjas se dotakao i činjenice da nije igrao u 161. ‘večitom’ derbiju, iako je ostao utisak da je baš on bio potreban crveno-belima da ‘poveže redove’ na sredini terena.

– To nije bila moja odluka. Bila je teška situacija za trenera, zbog broja stranih igrača u protokolu. Odlučio se za četiri igrača, to je jedna utakmica, znam da je derbi, ali podigli smo glave, sezona se nastavlja. Idemo utakmicu po utakmicu, savladali smo Voždovac i Mačvu. Moramo da nastavimo tako jer imamo veoma dobar tim i igrače, nije važno ko igra, želimo da pobedimo – zaključio je Kanjas.

0
0

1 Komentara

  1. Ako se Terzonjarko nije dogovorio unapred, Zvezda ladno gubi, jer nije to ling long liga, idu zvezdi kola nizbrdo polako ali sigurno. Partizan ih naucio pameti a cika Savo oducio od fudbala, miloja po deciji dodatak slobodno , valja smisliti i to uvesti za takve trenercice, a kosanovic moze za njim ili sa njim, cika Savo i njemu ocitao lekciju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter