1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SLS: Zvezda u ‘trećoj brzini’ arhivirala Mačvu, a sad Olimpijakos

Objavljeno: 28.09.19 u 20:54

U 10. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda je rutinski ‘upisala’ tri boda pobedivši Mačvu iz Šapca 3:1 (3:0).

Rane iz 161. vecitog derbija i poraza od Partizana su izvidane. Na Olimpijakos u utorak Crvena zvezda će udariti posle lagane ‘trojke’ protiv Mačve. Trener crveno-belih Vladan Milojević je promešao karte, odmorio je Marina, Boaćija, Gobeljića i Jovančića, a Van la Para i Tomane su se pokazali kao pun pogodak. Šampion Srbije je gazio u prvom delu igre, a potom u drugom pao i odradio posao, ali idemo redom…

Crveo-beli su poveli iz prve šanse, igrao se 8. minut kada je Kanjas oprobao šut sa distance, golman Mačve odbio loptu, na nju je natrčao Tomane i mreža se zatresla – 1:0. Ohrabrili su se fudbaleri Mačve i u 14. minutu pokušali preko Jeremića, ali je Borjan lako ukrotio tu loptu. Zvezda je prednost mogla da duplira u 22. minutu, Tomane je izašao jedan na jedan sa Puletićem, a golman Šapčana je izašao kao pobednik. Četiri minuta kasnije je šut sa distance oprobao i La Para, ali to nije bio težak posao za Puletića.

Zvezda je prednost duplirala u 32. minutu, bio je to najlepši detalj prvog dela igre, Van la Para je ‘podvalio loptu ispod trave’ za Bena, ovaj je predriblao golmana i pogodio – 2:0.

FOTO: FK Crvena zvezda

Još Delije nisu proslavile drugi gol, pao je treći. Šut sa distance očajno je amortizovao Puletić, ispustio je loptu, a Kanjasu nije bilo teško da zakuca loptu u mrežu – 3:0. Zvezda je izdominirala u prvih 45 minuta.

Zvezda je krenula agilno i u drugom delu, već u 53. minutu pokušao je Tomane atraktivno petom, ali nedovoljno dobro da bi se postigao gol za TV špice. Samo 10 minuta kasnije Zvezda je imala slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je šut zamalo završio pokraj leve stative. Puletić je samo pogledom ispratio loptu.

Na novu šansu se čekalo deset minuta. Ben je izveo korner, Milunović je bio najviši u skoku, ali promene rezultata nije bilo. Nedugo zatim Vladan Milojević je šansu pružio mladom crnogorskom napadaču Krstoviću koji je zamenio strelca Tomanea. Nešto ranije Pankov je ušao u igru umesto nedovoljno spremnog Rodića.

Usledio je miran deo utakmice, a u 82. minutu možda i igrača utakmice Kanjasa zamenio je Petrović. Mačva je samo minut kasnije smanjila na 3:1. Posle centaršuta iz slobodnog udarca Borjan je poleteo u prazno, pogrešio, što je iskoristio Mijailović. Rezultatom 3:1 crveno-beli su arhivirali Mačvu.

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA – MAČVA 3:1 (3:0)
(Tomane 7, Ben 32, Kanjas 37 – Mijailović 83)

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Dragan Čolović.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (od 61. Pankov) – Kanjas (od 82. Petrović) – Ben, Vulić, Ivanić, Van la Para – Tomane (od 70. Krstović).

Mačva: Puletić – Pejović, Jevtić, Mijailović, Tošić – Ivić (od 70. minuta Božić), Jovanović – Milosavljević, Jeremić (od 46.  Stevanović), Marić (od 56. Šušnjar) – Ašćerić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter