Nekadašnji internacionalni fudbalski sudija Raka Đurović izneo je teške optužbe na račun Sudijske komisije FS Srbije.

Nekada član ovog tela i čovek koji nam je godinama objašnjavao odluke sudija u emisiji ‘Crna tačka’ istakao je da Srđan Jovanović nije ‘miljenik’ Sudijske komisije FS Srbije.


– Očigledno je da Srđan Jovanović nije po volji mnogima u Savezu. Bilo je mnogo drastičnijih primera i previda arbitara, a da se niko iz Sudijske komisije nije oglasio. Apstraktno mi je da se Igor Radojičić sada oglasio, a ranije se nije oglašavao nikada, osim ako mu se ne da drugačiji signal. On je svojom izjavom prejudicirao odluku Sudijske komisije koja još uvek nije donesena. Ne treba biti mudar analitičar da se zaključi za koje se arbitre iz Sudijske komisije odmah oglase, a za koje ne – rekao je za list ‘Danas’, Raka Đurović.

On je ostao dosledan svoje prve izjave da je Zvezdi poništen regularan gol i da je Vladimir Stojković, koji ga je prozvao, zakasnio sa intervencijom.

– Golman u petercu nije apsolutno zaštićen, kao što mnogi misle, mada jeste zaštićeniji u odnosu na ostale delove terena – rekao je Đurović i ponovo se vratio na Srđana Jovanovića:

– Greške se dešavaju, pravo je pitanje da li su namerne. Ne vidim malicioznost u ovoj odluci Jovanovića, koji je izuzimajući ovu tešku situaciju odlično vodio meč i potvrdio da ga UEFA nije slučajno izabrala za Ligu šampiona. On je sudija sa dugogodišnjim iskustvom u Evropi, kome sve do sada nije povereno suđenje derbija. Nije dobro da ovakve sudije potrošimo posle samo jedne utakmice – zaključio je Raka.