1
Fudbal

LIGA NACIJA: UEFA proširila ‘A’ ligu, evo šta to znači za Srbiju

Objavljeno: 24.09.19 u 21:35

Naprasno, iako još prve sezona zvanično nije završena, UEFA je odlučila da pormeni format takmičenja u Ligi nacija.

Čini se da UEFA postaje sve neozbiljnija organizacija o čemu sveodiči odluka da menja format takmičenja, iako formalno prva sezona još nije završena. Reč je o Ligi nacija.

Naime, ranije su se najveće selekcije Evrope bile protiv Lige nacija, a sada su tražile da se ona proširi kako bi reprezentacije igrale više mečeva. Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici su ovo jedva dočekali ovakav zahtev.

Tako će se ‘A’ Liga nacija proširiti sa 12 na 16 reprezentacija. To znači da će pored selekcija koje su se plasirale u ‘B’ ligu Ukrajine, Danske, Švedske i Bosne i Hercegovine u ‘eliti’ ostati Nemačka, Island, Poljska i Hrvatska.

To će izazvati tumbanje u ligama ‘B’, ‘C’i ‘D’, ali Srbija ne mora da brine, ona ostaje u Ligi ‘B’ nacija. Naravno, prvo bi valjalo da slavi u plej-ofu ‘C’ lige kako bi izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje nam ističe.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter