2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SAVO MILOŠEVIĆ: Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu!

Objavljeno: 21.09.19 u 16:20

Trener Partizana Savo Milošević očekuje da njegov tim bude ofanzivniji u 161. večitom derbiju, jer crno-beli gaje takvu igru.

Oba trenera Savo Milošević i Vladan Milojević žele da skinu teret sa leđa svojih igrača floskulama da je ovo samo jedan prvenstveni meč. Ipak, za crno-bele veoma važan, jer večiti rival već ima četiri boda prednosti. Toga je svestan i sam Savo Milošević.

– Probaćemo da ostvarimo pobedu, ona nam je neophodna u borbi za titulu. Neće biti lako, ali igramo na našem stadionu. Igrali smo u Humskoj dobro na svim utakmicama, dominirali, iako je bilo remije. Ako ponovimo neke od igara, siguran sam da možemo da pobedimo – počeo je konferenciju za novinare Savo Milošević.

Partizan i Crvenu zvezdu su sigurno zamorile utakmice u Evropi, ali strateg crno-belih veruje da može da izvuče 100 posto iz svojih igrača.

– Ne mogu da očekujem od igrača, verujem da isto razmišlja moj kolega, da izvuku 100 odsto mogućnosti. To prosto nije moguće izvući iz organizma, ali ćemo se potruditi. Tokom pripremnog perioda smo radili baš na tome da mečeve u serijama igramo što bolje. Ostalo je još pet mečeva u ovom ciklusu, mislim das smo spremili ekipu dobro na fizičkom planu, a što se psihološkog tiče, ova ekipa se već šest mesec nosi sa moranjem. To je postala konstanta, saživeli smo se da svaki susret igramo pod opetrećenjem, moranjem. Derbi proizvodi dodatni adrenalin, a ako imamo dovoljno želje možemo da izvučemo utakmici i na trkačkom planu.

Savo Milošević još uvek ne zna tim za sutra.

– Verujem da ni Vladan Milojević ne zna tim. Ne znam ga ni ja. To su čari derbija – dodao je Savo.

Ne očekuje ofanzivnu Zvezdu, a Partizan mora da napadne.

– Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu. Hteli mi to ili ne mi moramo da napadnemo. Naša igra je ofanzivnije orijentisana. Ne želim da ovo zvuči kao opravdanje, već je reč o shvatanju fudbala mog kolege i mene. Kada pogledate profil igrača na terenu videćete da smo mi ofanzivniji, a oni defanzivniji. Ali, da sačekamo sutra.

Partizan neće reskirati, ali će pokušati da bude što ofanzivniji.

– Probaćemo da igramo najbolje što možemo. Ako se to može podvesti pod rizik. Protiv AZ-a smo igrali na gol više, a mentalitet i karakter ne možemo promeniti samo za derbi. Isto tako, u finalu kupa smo pokazali da možemo kvalitetno da branimo naš gol. Sutra će biti potrebno i jedno i drugo. Rizik će u našoj igri postojati, ali nećemo ići grlom u jagode, niti biti naivni. Vodićemo računa u svemu – rekao je Savo Milošević.

Na kraju je trener Partizana napomenuo da ga sastanak Zvezdana Terzića i Milorada Vučelića sa sudijama ne zanima i da Bibrasu Nathu najviše odgovara pozicija zadnjeg veznog.

0
0

2 Komentara

  1. Voleo bih da Zvezda pobedi sa 5:0, ali budimo realni Zvezda ne može pobediti ni u jednoj složenijoj utakmici jer ima trenera kukavicu koji se plaši sopstvene senke!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter