0
Domaći fudbal

RADNIK PUTUJE NA BANJICU: Pred svaku utakmicu idemo na pobedu

Objavljeno: 21.09.19 u 10:42

Radnik danas u Beogradu odmerava snage sa ekipom Rada

Jako težak susret, obema ekipama vrlo bitna pobeda, a za goste iz Surdulice utoliko veća jer bi značila odskok i prekid ne samo krize rezultata, već i motiv više za nastavak prvenstva u onom pravcu zacrtanom s početka sezone, imajući u vidu da ekipa Radnika ima kvalitet i realna su očekivanja da plasman može biti umnogome veći.

Pred meč se na konferenciji za medije čula i reč trenera, koji, iako još pod utiskom posledneg kola duboko veruje u ovu ekipu, vidi ih u mnogo sjajnijem svetlu i nada se dobrom rezultatu:

Pred svaku utakmicu se očekuje da se ide na pobedu. Mi smo sada u stanju jedne komplikovane situacije, kada odlaze bodovi. Mislim da je generalno vreme da i Radnik pokaže svoju snagu i umeće. I našem rivalu na ovoj utakmici je jako važan dobar rezultat, situacija kod njih je slična. Nisu ni oni startovali sjajno, ali svako se priprema za sebe. Imamo visoke ambicije u Beogradu, pokušaćemo da izađemo iz ove komplikovane situacije a to možemo dobrim rezultatom. Momci vredno rade, nemam ni jednu primedbu na njihov rad i zalaganje, pokušavamo svi zajedno da dođemo pre svega i do rezultata – kaže Nenad Vanić.

Trener Radnika se na konferenciji pred utakmicu osvrnuo i nakratko na prethodno kolo:

– Imali smo lošiji ulaz na poslednjoj utakmici, gde je protivnik došao do prednosti, posle toga smo mi odreagovali, ali zbog okolnosti nismo uspeli do kraja da iznesemo to i onda na kraju ubedljiv poraz što sigurno utiče na psihu igrača i kompletnu situaciju. Nadam se i tvrdim da imamo i kvalitet i snage da izađemo iz svega toga i pokušamo već od utakmice protiv Rada da počnemo da prikupljamo bodove – dodaje Vanić.

Konferenciji je prisustvovao i stelac pogotka na prošloj utakmici, Milan Makarić, koji veruje u kvalitet tima i smatra da je vreme da se to sada i pokaže:

Sigurno da nas očekuje jedna teška utakmica. Ekipa Rada ima iskusnu ekipu. Nama ova utakmica dolazi posle jednog negativnog rezultata, što iskreno mislim da to nije realno merljivo sa kvalitetom naše ekipe i igre. Analizirali smo tu utakmicu tokom cele nedelje, izvukli smo pouke i mislim da, kad uklonimo greške i nastupimo svojom igrom možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Smatram da u ovom momentu imamo ekipu koja zaslužuje bolji plasman i vreme je da se to i pokaže – rekao je Makarić

Stručni štab pred polazak za Beograd računa na sve igrače, svi su u konkurenciji za sastav, osim povređenog Pejčiča.

Utakmica je zakazana za subotu od 18 časova na stadionu Kralj Petar Prvi na Banjici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter