Nisu mogli fudbaleri Partizana da budu zadovoljni rezultatom protiv AZ Alkmara, ali posle remija u prvom sigurno da nisu sve lađe potonule.

Kapiten Partizana i jedan od najiskusnijih prvotimaca golman Vladimir Stojković je bio svestan da prednost od 2:1 sa igračem više nije smela da se ispusti.


– Prva utakmica i trebalo je da je kontrolišemo posle crvenog kartona i mogli smo do tri boda. Fudbal je to. Iz jedne kontre iako nismo očekivali ispustili smo dva boda, ali ovo je Evropa, idemo dalje – rekao je Vladimir Stojković.

On je istakao da je AZ Alkmar ekipa koja je godinama u samom vrhu holandskog fudbala.

– Ekipa koja je stalno u vrhu holandskog fudbala, imaju hitre igrače. Mogli smo da im pobegnemo, ostaje žal, ali mislim da ima još da se igra i da ćemo nadoknaditi ova dva izgubljena boda.

Sledi ‘večiti derbi’…

– Obe ekipe dolaze posle Evrope, dva tri dana da se oporavimo i da igramo – zaključio je Stojković.

Zoran Tošić je posle meča istakao da je najveći problem realizacija, da je mnogo šansi promašeno.

– Sigurno kada stvoriš ovoliko šansi, i imaš igrača više 60 minuta moraš da pobediš. Teško je. Ovo su ozbiljne utakmice, moramo da budemo skoncentrisani da ne primimo dva gola iz dva šuta. Posle 2:1 utakmica je morala da ode ka mirnijem toku. Dosta smo imalo izglednih i lepih šansi, mora da bude veća koncentracija, moraju da se postigu pogoci, gde nema bezbroj šansi. Ako ih ne iskoristiš kazniće te. Nama se to već duže vreme ponavlja, da mi ne koristimo naše, a protivnik daje skoro sve. To ne sme da se dešava na ovom nivou – zaključio je Tošić.

Sa stadiona u Humskoj: Stefan Smuđa