Na spisku igrača Crvene zvezde je osam stranaca, a samo četiri mogu na megdan ‘večitom’ rivalu, trojica već poznata…

Došlo se u mat situaciju pred 161. ‘večiti derbi’ za Crvenu zvezdu, pošto je po pravilu domaćeg šampionata na terenu moguće imati samo četiri stranca. I ako pokušamo da “pomognemo” treneru Vladanu Milojeviću dvojica su sigurna na sredini terena Hose Kanjas i kapiten Marko Marin. Ako ne bude mogao Milan Rodić, a šanse su minimalne, kao levi bek mora na teren Brazilac Žander.
Između tri stranca za jedno mesto na boku najbliži je Mateo Garsija, koji ima prednst u odnosu na Radžvana Van la Paru i povratnika El Fardu Bena. U napadu je realno očekivati Milana Pavkova, tako da nema mesta za Ričmonda Boaćija i Portugalca Tomanea.


Gužva je ocigledna i rešavanje rebusa je u rukama trenera Vladana Milojevića na preostala dva treninga pred 161. derbi u nedelju, kada od 18 časova sledi gostovanje u Humskoj. Priliku će sačekati domaće snage Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Aleksa Vukanović i Njegoš Petrović.

Sa druge strane Partizan od stranaca ima na raspolaganju Takumu Asana, Sejdubu Sumu, Birbasa Nathka i Umara Sadika. Savo Milošević neće imati problema kakve ima Vladan Milojević.