0
Auto Moto

FOTO: SIM

#BEACTIVE: ‘Evropska nedelja sporta’ ponovo u Srbiji

Objavljeno: 20.09.19 u 16:10

Povodom predstojeće Evropske nedelje sporta koja će biti obeležena i u Srbiji, u hotelu „Hilton“ je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpredsednik OKS-a Žarko Zečević, kao i ambasadori događaja, bivša košarkašica Nataša Kovačević i bivši fudbaler Jovan Simić.

– U narednih sedam dana treba da skinemo svi zajedno cipele, da obujemo patike, da što manje koristimo automobile kao prevozna sredstva, da se više krećemo, da više prenosimo taj zdrav duh, i da svi pokažemo da jesmo deo jedne ogromne porodice u Srbiji, porodice uspešnog sporta.  Ministarstvo omladine i sporta i svi mi ovde zajedno timski radimo i trudimo se da omogućimo i besplatno bavljenje sportom, da omogućimo da građani širom Srbije imaju uslove da se bave sportom. Pozivam vas da u narednih sedam dana budemo istinski sportisti, pošaljemo jasnu poruku Evropi da Srbija jeste zemlja sporta, da se sport u Srbiji živi i slavi – rekao je ministar omladine i sporta.

Evropska nedelja sporta inicijalno je pokrenuta od strane Evropske komisije, a ove godine će pod sloganom #BeActive biti obeležena po drugi put u Srbiji, od 23. do 30. septembra.

Širom Evrope, događaj se održava petu godinu zaredom. Primarni ciljevi usmereni su na podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.

 

FOTO: SIM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter