Povodom predstojeće Evropske nedelje sporta koja će biti obeležena i u Srbiji, u hotelu „Hilton“ je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpredsednik OKS-a Žarko Zečević, kao i ambasadori događaja, bivša košarkašica Nataša Kovačević i bivši fudbaler Jovan Simić.

– U narednih sedam dana treba da skinemo svi zajedno cipele, da obujemo patike, da što manje koristimo automobile kao prevozna sredstva, da se više krećemo, da više prenosimo taj zdrav duh, i da svi pokažemo da jesmo deo jedne ogromne porodice u Srbiji, porodice uspešnog sporta.  Ministarstvo omladine i sporta i svi mi ovde zajedno timski radimo i trudimo se da omogućimo i besplatno bavljenje sportom, da omogućimo da građani širom Srbije imaju uslove da se bave sportom. Pozivam vas da u narednih sedam dana budemo istinski sportisti, pošaljemo jasnu poruku Evropi da Srbija jeste zemlja sporta, da se sport u Srbiji živi i slavi – rekao je ministar omladine i sporta.


Evropska nedelja sporta inicijalno je pokrenuta od strane Evropske komisije, a ove godine će pod sloganom #BeActive biti obeležena po drugi put u Srbiji, od 23. do 30. septembra.

Širom Evrope, događaj se održava petu godinu zaredom. Primarni ciljevi usmereni su na podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.

 

FOTO: SIM