5
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

LE: Partizan kažnjen za promašaje, Alkmar sa igračem manje odneo bod (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.19 u 22:58

U prvoj utakmici grupne faze Lige Evrope Partizan je na svom stadionu remizirao sa AZ Alkmarom 2:2, iako je od 27. minuta imao igrača više.

Iz utakmice u utakmicu Partizan ponavlja isto. Ređa šanse, stvara prilke, a napadači promašuju. To je AZ Alkmar znao da iskoristi i sa igračem manje uspeo je u Beogradu da izvuče bod 2:2. Šteta za vezistu Nathka koji je pokazao da je majstor fudbala, ali danas nije imao rasploženog sigrača da mu pomogne.

Partizan je krenuo ofazivno od prvog minuta, a već u 3. je prvo blokiran šut Tošića, a onda je Nathko tukao preko gola. AZ Alkmar je uzvratio u 6. minutu kada je Boadu izašao sam na Stojkovića, ali je srećom po crno-bele bio neprecizan.

Kazna za visok izlazak gore Partizanu je usledila u 12. minutu kada je pukla kontra gostiju, Idrisi je sjajno uposlio Boadua, ovaj vratio loptu na peterac, a Stegs pogodio za 0:1. Partizan je odmah krenuo po izjednačenje, a Nathko je u 18. minutu pokušao sa distance, ali pravo u Bizoa.

U 27. minutu Asano je dobio sjajnu dugu loptu, oborio ga je Svenson na ivici kaznenog prostora, a sudija Gvida je igraču AZ Alkmara pokazao put u svlačionicu – crveni karton. Zasluženo jer je bio poslednji igrač odbrane. Bila je to sjajna šansa za dobrog izvođača prekida kakav je Tošič, ali je ‘Bambi’ pogodio samo živi zid.

FOTO: FK Partizan

Šta tek reći za promašaj Asana u 36. minutu. Nathko se izvukao na desni bok, centrirao, a Asano je sa pet petara promašio glavom ceo gol. Ipak, Partizan je do odmora stigao do izjednačenja. Igrao se 41. minut kada je Sadik krenuo u prodor u kazneni prostor, oborio ga je jedan defanzivac AZ-a i sudija Gudia je pokazao na penal. Siguran sa ‘bele tačke’ bio je Nathko. Četa Save Miloševića je na poluvreme otišla sa nerešenim rezultatom i igračem više.

Partizan je već na startu drugog poluvremena imao šansu, ali je Asano bio očajan u završnici. Japanac je bio baš dekocentrisan na ovom meču. Partizan je desetkovani AZ Alkmar probio u 61. minutu. Nathko je sjajno asistirao do Sadika, ovaj je u situaciji jedan na jedan sa golmanom pogodio stativu, lopta se odbila na ivicu šesnaesterca, a Izraelac je pogodio sjajno za 2:1.

Savo Milošević je tada izveo iz igre Tošića i ubacio brzonogog Markovića, ali radost i prednost Partizana nije dugo trajala. Boadu je pobegao odbrani Partizana u 67. minutu i izjednačio na 2:2.

Uveo je trener Partizana tada i Sumu umesto defanzivnog Šćekića. On samo što je ušao imao je veliku šansu, okrenuo se šutirao, ali pored gola. U 84. minutu je Marković bio u izglednoj poziciji, pokušao je da lobuje golmana Holanđana, ali nije bio precizan. U igru je u završnici ušao i debitant Gigić, ali promene rezultata nije bilo – 2:2.

AZ Alkmar je u Beogradu osvojio veliki bod, dok je Partizan izgubio velika dva.

PARTIZAN – AZ ALKMAR 2:2 (STATISTIKA)

PARTIZAN – AZ ALKMAR 2:2 (1:1)
/Natho 41pen, 61 – Stengs 13, Boadu 67/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Marko Gvida (Italija)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić (od 80. Suma), Zdjelar – Tošić (od 63. Marković), Natho, Asano – Sadik (od 89. Gigić). Klupa: Stevanović, Vujačić, Suma, Brežančić, Gigić, Marković, F. Stevanović. Trener: Savo Milošević

AZ ALKMAR: Bizo – Svenson (crveni karton), Flar, Vujtens (od 55. minuta Hacidijakos) , Vijndal – Mitdsjo, De Vit, Kompajners – Stengs, Boadu, Idrisi (od 31. Sugavara). Klupa: Do Boer, Hacidijakos, Ouvejan, Drujf, Klasi, Sugavara, Guđmundson. Trener: Arne Slot

0
0

5 Komentara

  1. Ovautakmica je pokazala da Partizanovi igraci imaju dosta toga da uce,posebno sto se tice nekih tehnickih elemenata igre!!! Ja ne znam sta ti treneri rade, zar stvarno treba lopta da se od igraca odbija kao od hrastovakad je treba da prihvate i umire, zar zaista nisu naucili da naprave jedan tehnicki izradjen centarsut a da ne govorimo pas u dubinu, dovoljno mek i dovoljno precizan da to bude na nivou zahteva trenutka igre!??
    Izgubili smo dva velika boda na gluposti, na nepotrebnu nervozu , na neshvatanje znacaja kolektivne igre a ne soliranja. Savo treba da to sve iskoreni u korenu ma ko to bio. Stranci narocito upraznjavaju tu jadnu igru za sopstvenu statistiku, sto je pogubno po ekipu.
    Inace, bilo je tu i dosta dobroga, Sadik je pokazao da nije slucajno igrac ROme, Natho je covek kompjuter, a Lazar Markovic ima svetski talenat ali i nesto cega se mora hitno oslobadjati- ne moze da stane i igra segacenja sa protivnikom, to nije ni za zonu!Fudbal je ozbiljan posao. Bambi je bio dosta indisponiran a Ostojic je totalno razocarao!Cak ni Stojke nije bio na svom uobicajenom nivou, morao je braniti makar jedan primljeni gol!
    Sve u svemu, steta i idemo dalje!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter