Trener Crvene zvezde u izjavi za RTS posle meča je istakao da je Bajern iskoristio sve slabosti srpskog tima i zasluženo slavio trijumf.

Bavarci su u prvom kolu grupe B Lige šampiona pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 (1:0).


– Da kažem da smo u nekoj meri imali to prvo poluvreme gde smo bili u niskoj zoni, slaba nam je bila ciruklacija lopte. Vi morate protiv Bajerna, uz njihov visoki presing, da to rešavate malo bolje. Nije bio neki veliki respekt, nego to je tako kod igrača – izgubi se prva lopta, pa malo strah, malo teške noge. Taj strah od sledeće greške je postojao. Negde u drugom poluvremenu, rekao sam im da treba da izađemo i igramo – rekao je Milojević posle meča za RTS i dodao za čime žali:

– Nije sramota izgubiti od Bajerna. Malo mi je žao, žao mi je zbog drugog i trećeg gola, mislim da je to pokvarilo utisak. Imali smo dosta dobre izmene u drugom pluvrmene. Gledali smo Bajern u oči, na njihovom stadionu, nije lako igrati protiv ovakvih ekipa. Jedno iskustvo, idemo dalje.

Greške su koštale šampiona Srbije, ali Milojević veruje da će se  njihov broj smanjiti u daljem toku takmičenja.

– Oni imaju njihov način igre, igraju strpljivo, na posed, i iziskuju puno trčanja. Drugi gol smo primili iz naše greške, gde smo otprilike znali šta će da se desi, ali… Veliki je napor, dešavaju se takve stvari sa takvim protivnikom. Sigurno ono što treba je da smanjimo broj grešaka, što mislim da ćemo da učinimo – poručio je Milojević.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić