0
Evrokupovi

FOTO: YouTube/Printscreen

TADIĆ SE OTVORIO POSLE ČETIRI MESECA: Mnogo mi je bilo teško…

Objavljeno: 17.09.19 u 11:51

Ajaks i Dušan Tadić danas otvaraju sezonu u Ligi šampiona utakmicom protiv Lila, a u intervjuu za engleski ‘Telegraf’ osvrnuo se na neslavan kraj prošle.

‘Kopljanici’ su prošle sezone igrali fantastično, u eliminacijama izbacili Real Madrid i Juventus, ali su u polufinalu izgubili od Totenhema, iako su u prvoj utakmici u Londonu slavili sa 1:0, a u revanšu u Amsterdamu imali 2:0 na poluvremenu.

Lukas Moura dao je tri gola u drugom poluvremenu, od čega treći u 95. minutu i celu ‘Johan Krojf arenu’ bacio u očaj. Između ostalih i srpskog reprezentativca Dušana Tadića.

– Sećanje na tu utakmicu me još proganja – rekao je Tadić na početku velikog intervjua za britanski ‘Telegraf’.

– Probao sam da gledam finale, ali sam brzo promenio kanal. Bilo je to jedno od najgorih finala u istoriji Lige šampiona. Užasna utakmica. Većina ljudi iz Ajaksa nije ni gledala finale. Nisu mogli da podnesu. Svima je samo jedna stvar prolazila kroz glavu: Mi bismo igrali bolje, Liverpulu bi bilo znatno teže. To što smo stalno zamišljlali nas u finalu nam i nije baš pomoglo da rane zacele“, otvara dušu Tadić.

Kako se osećao posle eliminacije?

– Najteža utakmica u karijeri. Bilo mi je potrebno baš mnogo vremena da se oporavim. Nedeljama sam razmišljao samo o tome šta se dogodilo. Zašto se dogodilo? Imali smo sve u našim rukama… Pobedili smo prvu utakmicu sa 1:0, vodili u drugoj sa 2:0 i na poluvremenu pomislili da smo u finalu.

Nikome nije jasno kako se desio takav preokret posle 135 minuta dominacije Ajaksa nad Totenhemom.

– Razmišjali smo kako da ostanemo opušteni i da nastavimo dalje. Ali nismo… Morate da odate priznanje i Totenhemu koji nije odustajao i stalno se vraćao u igru. Pokazali su kvalitet u drugom poluvremenu, a Lukasu Mori je išlo sve kako bi samo mogao da poželi. Imali smo i mi šanse za gol, ali… Gledao sam taj treći gol nekoliko puta. Toliko čudnih malih stvari se odjednom okrenulo u njihovu korist. Duga lopta, čudan odskok, klizanje Lisandra Magaljana… Čak i tada bi šut išao u golmana, ali je lopta zakačila De Lihta i završila u ćošku.

Svi igrači popadali su na zemlju…

– Bilo je to baš okrutno, ali takav je fudbal. Daje tri sreću i odizimai ti je. Svi znamo da je trebalo da igramo u finalu, a umesto toga smo postali jedan od onih ‘umalo’ timova. Teško je nositi se sa tim, osim ako već nisi prošao nešto slično u karijeri. Teško je objasniti – ispričao je Tadić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter